Штаб ОС підтвердив значні втрати від обстрілів під Пісками: двоє загиблих, вісім поранених

 

Пресцентр штабу Об’єднаних сил уточнив втрати українських військ унаслідок ракетного й артилерійського обстрілу в районі селища Піски під Донецьком. Число загиблих зросло до двох, поранених – до восьми.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у вечірньому зведенні пресцентру ОС.

“Сьогодні, 10 березня, російські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Піски.
За уточненими даними, внаслідок влучання протитанкової керованої ракети один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням”, – сказано в повідомленні.

Загалом з початку доби – двоє загиблих і дев’ять поранених.

“Окрім цього, внаслідок ворожого обстрілу наших позицій ще один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове травмування.
Усім пораненим українським захисникам надається комплексна медична допомога у військово-медичних закладах”, – інформують у штабі.

Нагадаємо, йдеться про обстріл із ПТРК автомобіля ГАЗ-66 українських військових біля селища Піски (за деякими даними, ближче до села Первомайське) та бій із застосуванням артилерії між Пісками й Авдіївкою.

Раніше речники ОС і МОУ повідомляли про одного загиблого і чотирьох поранених під Пісками, військові журналісти – про двох “двохсотих” і значно більше кількість поранених.

Відповідно до вечірнього звіту, з початку доби 10 березня доби збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню.
П’ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок):
три рази поруч із населеним пунктом Піски – з протитанкового ракетного комплексу (2 ракети), гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
неподалік Новоселівки Другої – з міномета калібру 82 мм (9 мін), а також із гранатометів різних систем;
поруч з Авдіївкою – з міномета калібру 82 мм (5 мін), а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Ще чотири обстріли противник здійснив у районі оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок):
два рази поблизу Оріхового – з мінометів калібру 120 мм (10 мін), з 82-мм міномета (5 мін), а також вівся обстріл зі станкового протитанкового гранатомета;
у районі Новоолександрівки – з міномета калібру 120 мм (2 міни), а також з СПГ (3 постріли);
неподалік населеного пункту Хутір Вільний – з мінометів калібру 82 мм (10 мін), з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

“На всі ворожі обстріли підрозділи Об’єднаних сил прицільними вогневими ударами давали адекватну відповідь”, – заявили в штабі ОС.

За даними “Новинарні“, внаслідок бойових дій втрати ЗСУ на Донбасі з початку березня сягнули восьми осіб.

Як інформувала “Новинарня“, з урахуванням бою під Пісками 10 березня за останні 11 днів ворог вже чотири рази вчиняв обстріли з ПТРК.
Так, 29 лютого було вчинено обстріл біля КПВВ “Мар’їнка”, де були поранені два військові; 1 березня – в районі села Нижньотепле на Луганщині (від влучання у вантажівку один воїн загинув, четверо – поранені); 8 березня – біля селища Опитне (між Пісками й Авдіївкою, один воїн загинув, троє – поранені).

Читайте також:
Окупанти з дронів атакували медичний автомобіль 10-ї бригади ЗСУ під Талаківкою. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна