Війна ПТУРів: окупанти підбили вантажівку ЗСУ під Пісками – загиблий і четверо поранених

додано фото

Зранку у вівторок, 10 березня, російські окупаційні війська атакували позиції Об’єднаних сил на Донецькому напрямку, в районі селища Піски, зокрема із застосуванням протитанкового ракетного комплексу. Підбито вантажівку ЗСУ.

Про це повідомили пресцентри штабу ОС та Міністерства оборони.

“Противник здійснив обстріл військового вантажного автомобіля одного з підрозділів операції Об’єднаних сил з протитанкового ракетного комплексу. Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети є втрати серед українських захисників“, – йдеться в повідомленні штабу ОС.

Зазначається, що окупанти вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння, зокрема з мінометів калібрів 120 мм, а також застосовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Станом на 12:30, за інформацією штабу, бій закінчився.

“Для придушення вогню противника підрозділи операції Об’єднаних сил використовували наявні вогневі засоби та дали російським окупантам адекватну відповідь”, – акцентують представники штабу.

Міністерство оборони України називає географію бою – на підступах до селища Піски під Донецьком. Час початку бою – близько 9:30.

“На цій ділянці фронту російсько-окупаційні війська застосували протитанковий ракетний комплекс, ручні протитанкові і автоматичні станкові гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю. За попередньою, станом на 12.30, інформацією, один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, чотири зазнали поранень. Втрати противника уточнюються”, – зазначили в оборонному відомстві.

За даними військового кореспондента Андрія Цаплієнка, підбита вантажівка – ГАЗ-66. Фатальний обстріл було вчинено о 9:44. Військовий помер від поранень під час евакуації.

Кореспондентка ТСН Наталія Нагорна розповіла, що станом на 12:00 внаслідок обстрілу постраждали 11 українських бійців, їх було евакуйовано медичною службою. Померли двоє військових. Інформація потребує офіційного підтвердження.

Згідно з цим повідомленням, бойовики поцілили у вантажівку ЗСУ в районі села Первомайське (наступне село за Пісками на північний захід).

За інформацією, оприлюдненою журналістом Юрієм Бутусовим, втрати – в одному з розвідувальних батальйонів Збройних сил України.

Як інформувала “Новинарня“, з урахування бою під Пісками 10 березня за останні 11 днів ворог вже чотири рази вчиняв обстріли з ПТРК.
Так, 29 лютого було вчинено обстріл біля КПВВ “Мар’їнка”, де були поранені два військові; 1 березня – в районі села Нижньотепле на Луганщині (від влучання у вантажівку один воїн загинув, четверо – поранені); 8 березня – біля селища Опитне (між Пісками й Авдіївкою, один воїн загинув, троє – поранені).

Читайте також:
Окупанти з дронів атакували медичний автомобіль 10-ї бригади ЗСУ під Талаківкою. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна