Окупанти з дронів атакували медичний автомобіль 10-ї бригади ЗСУ під Талаківкою. ФОТО

доповнено

Окупанти поблизу селища Талаківка (на північ від Маріуполя, Донецька область) атакували з дронів військово-медичний автомобіль ЗСУ.

Про подію, що сталася в понеділок, 9 березня, повідомив пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

“Противник здійснив підступний обстріл з допомогою безпілотних літальних апаратів, з яких скинув два заряди ВОГ на дах санітарного автомобіля, на якому було чітко видно маркування емблеми Червоного хреста”, – йдеться в повідомленні зі штабу ОС.

Зазначається, що ніхто з українських військових не постраждав.

“Такі злочинні дії вчергове демонструють зухвале нехтування збройними формуваннями Російської Федерації усіма правилами міжнародного гуманітарного права щодо ведення бойових дій. Таким чином, російські окупанти показово поставили себе поза міжнародними законами”, – наголосили у штабі.

Як стало відомо, ціллю атаки було авто 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ.

У повідомленні пресслужби військової частини уточнено, що інцидент стався поблизу Гнутового.

“Щойно російсько-терористичні війська, в районі населеного пункту Гнутове, цинічно наплювавши на всі міжнародні закони та звичаї ведення війни, за допомогою безпілотних літальних апаратів скинули дві гранати на САНІТАРНИЙ АВТОМОБІЛЬ. На якому чітко видно відповідне маркування та наявні проблискові маячки. Помилитись в цьому випадку взагалі було НЕможливо!!! На щастя, всі наші живі, але такий вчинок яскраво підкреслює безпринциповість та підлість окупаційних військ, для яких не має нічого святого”, – наголосили в 10 огшбр, оприлюднивши допис близько 12-ї години дня.

Читайте також:
ОСи показали, як окупанти підпалили їхні позиції й житлові будинки в Мар’їнці. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна