ОСи показали, як окупанти підпалили їхні позиції й житлові будинки в Мар’їнці. ВІДЕО

 

Унаслідок обстрілу трасуючими кулями з боку російських окупаційних військ загорілася трава біля позицій ЗС України в районі міста Мар’їнка Донецької області, що спричинило значну пожежу.

Про це йдеться в повідомленні пресцентру штабу Об’єднаних сил, поширеному разом із відео в неділю, 8 березня. Сама пожежа трапилася кілька днів тому

За свідченням командира підрозділу, який обороняє Мар’їнку, окупанти відкрили вогонь по українських позиціях із великокаліберних кулеметів із застосуванням трасуючих та бронебійно-запалювальних боєприпасів. Внаслідок таких ворожих дій загорівся сухостій. Завдяки вітру пожежа поширилася на значну територію та сягнула розташованих неподалік житлових будинків.

“Вогонь пошкодив трохи дерев’яні конструкції одного з наших опорників, але ми швидко загасили вогонь. Полум’я також впритул наблизилось до житлових будинків місцевих мешканців селища. Але завдяки оперативній роботі наших військових пожежу вдалося локалізувати”, – розповів військовий на ім’я Тарас.

За його словами, військовослужбовцям вдалося уберегти від займання також і покинуті будівлі Мар’їнки.

“Щоб ліквідувати пожежу, врятувати наші позиції й допомогти місцевим жителям, ми доклали великих зусиль. Гасили вогонь усіма можливими засобами – перекопували землю, засипали пожежу піском, далі до ліквідації лиха долучилися місцеві вогнеборці”, – розповів боєць.

Фото: пресцентр ООС

Військові ОС зазначають, що ворог не вперше застосовує подібні прийоми, щоб “викурити” українські війська з позицій.

“Оскільки відстані між українськими і ворожими позиціями невеликі, а на полі добре пересохла рослинність – така тактика дій противника стає особливо небезпечною для мирного населення Донеччини та Луганщини”, – розповів командир підрозділу.

Пресцентр штабу ОС нагадує про масштабну пожежу в селі Березове на Донеччині, яка сталася в листопаді 2019 року. Тоді внаслідок обстрілів вогонь із поля перекинувся на житлові будинки, вигоріло шість будівель. Тоді українські військові також оперативно розпочали боротьбу з полум’ям, евакуювали населення та не дали стихії перекинутися на решту будівель.

“Зараз, окупанти практично щодня обстрілюють позиції українських військових на околицях Мар’їнки. Найчастіше ворог відкриває вогонь з кулеметів та гранатометів. Закидує наші позиції ВОГами (гранатометними пострілами – “Н”). Обстріли посилюються з настанням сутінок”, – ідеться також у повідомленні зі штабу операції Об’єднаних сил.

Як інформувала “Новинарня“, 7 березня снайпер окупантів поранив мирного мешканця Мар’їнки.

Читайте також:
Окупанти з ПТРК обстріляли позиції ОС біля КПВВ “Мар’їнка”, два воїни поранені

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна