Окупанти з ПТРК обстріляли позиції ОС біля КПВВ “Мар’їнка”, два воїни поранені

 

У суботу, 29 лютого, російсько-окупаційні війська обстріляли з протитанкового ракетного комплексу позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік від контрольного пункту в’їзду-виїзду “Мар’їнка” на Донеччині. Внаслідок цих обстрілів два українські військовослужбовці отримали поранення.

Як передає “Новинарня“, про це ввечері повідомив пресцентр ОС.

“Окупанти вели обстріл саме тоді, коли лінію розмежування перетинала значна кількість цивільних людей.
Наразі здійснення пропуску через КПВВ «Мар’їнка» тимчасово припинено. Прикордонники вжили заходів щодо забезпечення безпеки громадян та персоналу. Рішенням командувача Об’єднаних сил введено режим «червоний» до окремого розпорядження. Решта КПВВ працюють у звичному режимі”, – ідеться в повідомленні, поширеному близько 18:30.

Загалом з початку доби збройні формування Російської Федерації вже 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, із ПТРК, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Сім обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок), а саме:
поруч із Невельським – з міномета калібру 120 мм противник випустив 6 мін;
два рази неподалік Красногорівки – зі станкових протитанкових гранатометів – 12 пострілів, також вівся вогонь з великокаліберних кулеметів;
тричі в районі населеного пункту Лебединське – з 82-мм мінометів – 10 мін, зі станкових протитанкових гранатометів – 16 пострілів, також противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
поблизу Павлополя – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
поруч з Мар’їнкою – з протитанкового ракетного комплексу.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) противник здійснив чотири обстріли наших позицій:
поблизу Травневого – з міномета калібру 82 мм – 3 міни, також вогонь вівся з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
тричі неподалік населеного пункту Оріхове – з міномета калібру 120 мм – 3 міни, з 82-мм міномета – 5 мін.

Читайте також:
Із березня КПВВ на Донбасі переходять на триваліший режим роботи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна