Атака росіян із ПТРК під Станицею Луганською: один воїн загинув, чотири – поранені

доповнено

У Станично-Луганському районі Луганської області, біля села Нижньотепле, російські окупанти вразили з ПТРК автомобіль Збройних сил України на відстані майже 3,5 км від лінії зіткнення. Внаслідок цієї атаки один український військовий загинув, четверо – отримали поранення й контузії.

Як передає “Новинарня“, про це ввечері в неділю, 1 березня, повідомив пресцентр штабу ОС.

Під час підвезення продуктів до позицій українських захисників поблизу населеного пункту Нижньотепле російські окупанти помітили наш автомобіль та застосували протитанковий ракетний комплекс.
Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети в кабіну автомобіля один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, двоє наших захисників отримали поранення, а ще двоє – бойове ураження”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що всіх поранених та уражених українських військовослужбовців доставили до стаціонарних медичних закладів та надали кваліфіковану медичну допомогу.

“Враховуючи те, що відстань до автомобіля українських військових становила близько 3500 метрів, цілком імовірно, що прицільний вогонь на ураження по ньому вів підготовлений оператор-навідник ПТРК збройних сил Російської Федерації, а не поспіхом навчена вчорашня цивільна людина”, – зазначили в пресцентрі Об’єднаних сил.

У вечірньому зведенні зі штабу ОС зазначено, що з початку поточної доби збройні формування РФ п’ять разів порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) противник здійснив два обстріли наших позицій:
поблизу Луганського – зі станкового протитанкового гранатомета (7 пострілів) та з великокаліберних кулеметів;
у районі населеного пункту Нижньотепле – з протитанкового ракетного комплексу.

Три обстріли було зафіксовано в районі відповідальності ОТУ “Схід” на Донеччині:
поблизу села Піски – з міномета калібру 82 мм (2 міни), з автоматичних станкових гранатометів та ВКК;
поруч із Лебединським – з РПГ, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
неподалік від Невельського – з АГС та стрілецької зброї.

“Сьогодні, 1 березня, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник загинув, три військовослужбовця Об’єднаних сил отримали поранення та ще три чоловіка отримали бойове ураження”, – розповіли в пресцентрі ОС.

Нагадаємо, напередодні, 29 лютого, окупанти атакували із ПТРК позиції ОС біля КПВВ “Мар’їнка” в Донецькій області, було поранено двох воїнів.

Читайте також:
Четверо загиблих героїв лютого: обличчя та історії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна