Секретар РНБО назвав чотири версії авіакатастрофи в Ірані, зокрема – ЗРК “Тор”

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав головні версії катастрофи “Боїнга” МАУ в Ірані.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідний допис секретар РНБО опублікував у четвер, 9 січня, на сторінці у фейсбуці.

Серед основних версій авіакатастрофи:

  • ураження літака зенітною ракетою, в тому числі – ЗРК “Тор”, оскільки інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з’явилася в мережі інтернет;
  • зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об’єктом;
  • руйнування і вибух двигуна з технічних причин;
  • вибух всередині літака в результаті терористичного акту.

Данілов зазначив, що наразі триває нарада за участю представників компетентних органів Ірану, в тому числі іранського ІСАО – Міжнародної організації цивільної авіації.

За його словами, в складі комісії включені фахівці, які беруть участь в міжнародному розслідуванні збитого літака рейсу МН17, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети “Бук”.

Згодом у коментарі “Радіо Свобода” Данілов додав, що українські фахівці розглядають загалом сім версій катастрофи літака МАУ.

“Версій ми маємо сім – чотири у відкритому доступі, три версії є поки що закритими. Остаточне рішення ми можемо ухвалити, коли будуть проведені повністю всі дослідження, які потрібно в цьому випадку відпрацювати”, – сказав Данілов.

Читайте також:
Пілот МАУ про катастрофу в Ірані: ймовірність технічної проблеми – мінімальна, помилки екіпажу – ще менша

Як писала “Новинарня“, у Тегерані вранці 8 січня після зльоту з міжнародного аеропорту імені імама Хомейні пасажирський “Боїнг-737” авіакомпанії МАУ зазнав катастрофи і впав неподалік летовища. Усі люди на борту літака загинули в аварії.

“Міжнародні авіалінії України” та Мінінфраструктури оприлюднили імена всіх 176 жертв аварії із семи країн. Серед них 11 українців (двоє пасажирів та дев’ять членів екіпажу), а найбільше – іранців.

Наразі невідомо, чи пов’язаний інцидент з протистоянням Ірану та США.

Влада Ірану вважає імовірною причиною катастрофи українського літака Boeing 737-800 технічну несправність, що спричинила пожежу в моторному відсіку лайнера. У свою чергу МАУ відкидає можливість помилки пілотів і називає мінімальною ймовірність технічної несправності літака.

8 січня Рада національної безпеки та оборони України, за дорученням президента Володимира Зеленського створила оперативний штаб у зв’язку з авіакатастрофою літака МАУ в Ірані. Зеленський оголосив, що повертається з відпочинку в Омані до України.

Пізно ввечері 8 січня з аеропорту “Бориспіль” до Ірану вилетів  військово-транспортний літак Іл-76МД Повітряних сил ЗСУ. На ньому – експертна та пошуково-рятувальна група українських фахівців, залучена до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та повернення тіл загиблих громадян України. До складу групи увійшли фахівці Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з повітряними цивільними суднами, Державіаслужби, представники “Міжнародних авіаліній України”, спеціалісти Головної інспекції Міноборони України, які є експертами у сфері розслідування авіаційних катастроф.

У ніч на 8 січня Іран обстріляв ракетами дві американські бази на території Іраку.

Уряд України із 9 січня закрив вітчизняним авіакомпаніям польоти над Іраном та Іраком.

9 січня іранські слідчі оприлюднили перші результати розслідування: після падіння “Боїнга” відбувся потужний вибух. Обидві чорні скриньки були знайдені, однак вони зазнали ушкоджень.

Читайте також:
У Тегерані розбився досвідчений військовий льотчик Сергій Хоменко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна