Чорні скриньки з Boeing 737 ушкоджені, частину інформації втрачено, – іранські слідчі

 

Комісія, що вивчає обставини катастрофи Boing 737 авіакомпанії МАУ в Ірані, оприлюднила перші результати розслідування.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 9 січня, інформує “DW” з посиланням на звіт комісії під керівництвом Організації цивільної авіації Ірану.

За словами слідчих, Boeing 737 Міжнародних авіаліній України, що впав після зльоту, був охоплений полум’ям ще у повітрі.

Також в комісії зазначили, що екіпаж українського літака намагався повернути літак в аеропорт Тегерана, однак не звертався з проханням по допомогу за допомогою радіозв’язку.

Слідчі повідомляють, що цю інформацію вдалося отримати від очевидців падіння літака, що перебували на землі, а також від свідків, які знаходились на борту авіалайнера, що пролітав неподалік місця катастрофи.

Зазначається, що після падіння Boeing 737 відбувся потужний вибух. Слідчі припускають, що вибух стався через те, що літак був повністю заправлений паливом для перельоту до Києва.

“Обидві так звані чорні скриньки були знайдені, однак вони зазнали ушкоджень, тому частина записів на них втрачена“, – повідомили в комісії.

Читайте також:
Пілот МАУ про катастрофу в Ірані: ймовірність технічної проблеми – мінімальна, помилки екіпажу – ще менша

Як писала “Новинарня“, у Тегерані вранці 8 січня після зльоту з міжнародного аеропорту імені імама Хомейні пасажирський “Боїнг-737” авіакомпанії МАУ зазнав катастрофи і впав неподалік летовища. Усі люди на борту літака загинули в аварії.

“Міжнародні авіалінії України” та Мінінфраструктури оприлюднили імена всіх 176 жертв аварії із семи країн. Серед них 11 українців (двоє пасажирів та дев’ять членів екіпажу), а найбільше – іранців.

Наразі невідомо, чи пов’язаний інцидент з протистоянням Ірану та США.

Влада Ірану вважає причиною катастрофи українського літака Boeing 737-800 технічну несправність, що спричинила пожежу в моторному відсіку лайнера. Тамтешні чиновники відкидають версію про те, що літак могли збити.

8 січня Рада національної безпеки та оборони України, за дорученням президента Володимира Зеленського створила оперативний штаб у зв’язку з авіакатастрофою літака МАУ в Ірані. Зеленський оголосив, що повертається з відпочинку в Омані до України.

У ніч на 8 січня Іран обстріляв ракетами дві американські бази на території Іраку.

Уряд України із 9 січня закрив вітчизняним авіакомпаніям польоти над Іраном та Іраком.

Читайте також:
У Тегерані розбився досвідчений військовий льотчик Сергій Хоменко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна