Пілот МАУ про катастрофу в Ірані: ймовірність технічної проблеми – мінімальна, помилки екіпажу – ще менша

 

Юрій “Справжній Пілот” (Iurii Truepilot)
цивільний льотчик, пілот МАУ

(ФБ)

Друзі, я не офіційна особа, але можу з упевненістю назвати кілька фактів, які можуть дати відповіді на деякі із запитань [щодо катастрофи літака Boeing 737-800 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” рейсу PS752 Київ-Тегеран, в якій загинули 176 осіб].

Екіпаж

Прекрасні пілоти. Я літав з кожним з них. І за кожного впевнений, як в самому собі.

Льоша (Олексій Наумкін) – чудовий інструктор, який навчив десятки наших других пілотів і командирів.

Володя (Володимир Гапоненко) – досвідчений командир з більш ніж 10000 годин нальоту, вісім років командир МАУ.

Сергій (Сергій Хоменко) – в минулому командир “Блакитної стежі”, підрозділу військово-транспортної авіації України, як цивільний пілот освоїв Вoeing-767 і Boeing-737. Майстер своєї справи.

Підготовка

Крайні два роки кожен тренажер наші пілоти, за іронією долі, літали саме в Тегерані, складному гірському аеродромі, і вже відчували себе там, як удома, без проблем справляючись із важкими відмовами двигуна на зльоті та максимально складними погодними умовами.

Якість льотної підготовки в МАУ визнана не тільки в Україні, а й у Європі і навіть у США.

Літак

UR-PSR – один із найновіших бортів в Україні (3,5 роки). Чудовий технічний стан. Пілоти дуже любили літати на ньому через його хороші льотні якості та сучасне обладнання. Цей борт прийшов до нас прямо із заводу Boeing у 2016 році та був символом того, що компанія змогла оговтатися від сильної кризи, заподіяної війною. Технічне обслуговування літаків МАУ – це теж приклад.

Виходячи з усього вище перерахованого, ймовірність технічної проблеми – мінімальна, а ймовірність того, що досвідчений екіпаж не зміг би впоратися з цим завданням – ще менша.

Хай земля буде пухом…

Читайте також:
Катастрофа МАУ в Ірані: опубліковано список усіх загиблих. ІМЕНА УКРАЇНЦІВ, ФОТО

Авіакатастрофа в Ірані: у МАУ виключили можливість помилки екіпажу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна