До Ірану вилетів літак ЗСУ з групою експертів та пошуковців. ФОТО

 

Пізно ввечері в середу, 8 січня, з аеропорту “Бориспіль” до Ірану вилетів  військово-транспортний літак Іл-76МД Повітряних Сил Збройних сил України. На ньому – експертна та пошуково-рятувальна група українських фахівців, яка залучатиметься до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та репатріації тіл громадян України, загиблих в катастрофі пасажирського “Боїнга” авіакомпанії МАУ в аеропорту Тегерана.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила пресслужба командування ПС ЗСУ.

Зазначається, що до складу групи увійшли фахівці Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з повітряними цивільними суднами, Державіаслужби, представники “Міжнародних авіаліній України”, спеціалісти Головної інспекції Міноборони України, які є експертами у сфері розслідування авіаційних катастроф.

Перевезення групи здійснює досвідчений екіпаж Повітряних сил ЗС України.

Фото: ПС ЗСУ

Читайте також:
Пілот МАУ про катастрофу в Ірані: ймовірність технічної проблеми – мінімальна, помилки екіпажу – ще менша

Як писала “Новинарня“, у Тегерані вранці 8 січня після зльоту з міжнародного аеропорту імені імама Хомейні пасажирський “Боїнг-737” авіакомпанії МАУ зазнав катастрофи і впав неподалік летовища. Усі люди на борту літака загинули в аварії.

“Міжнародні авіалінії України” та Мінінфраструктури оприлюднили імена всіх 176 жертв аварії із семи країн. Серед них 11 українців (двоє пасажирів та дев’ять членів екіпажу), а найбільше – іранців.

Наразі невідомо, чи пов’язаний інцидент з протистоянням Ірану та США.

Влада Ірану вважає причиною катастрофи українського літака Boeing 737-800 технічну несправність, що спричинила пожежу в моторному відсіку лайнера. Тамтешні чиновники відкидають версію про те, що літак могли збити.

8 січня Рада національної безпеки та оборони України, за дорученням президента Володимира Зеленського створила оперативний штаб у зв’язку з авіакатастрофою літака МАУ в Ірані. Зеленський оголосив, що повертається з відпочинку в Омані до України.

У ніч на 8 січня Іран обстріляв ракетами дві американські бази на території Іраку.

Уряд України із 9 січня закрив вітчизняним авіакомпаніям польоти над Іраном та Іраком.

Читайте також:
У Тегерані розбився досвідчений військовий льотчик Сергій Хоменко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна