Справа Шеремета: адвокату підозрюваних відкрили матеріали досудового розслідування

 

Представникові сторони захисту у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета надані для ознайомлення матеріали, розголошення яких не суперечить чинному законодавству.

Про це повідомило головне слідче управління Національної поліції України.

“Сьогодні, 17 грудня, слідчі Нацполіції зустрілися з представником осіб, які є фігурантами кримінального провадження, розпочатого за фактом вбивства Павла Шеремета. Слідчі надали представнику сторони захисту матеріали досудового розслідування для ознайомлення, за винятком тих, розголошення яких може завадити проведенню розслідування. Зокрема, йдеться і про заходи безпеки щодо певних осіб, які застосовувалися у цьому кримінальному провадженні. Ці дані не підлягають розголошенню у рамках проведення досудового розслідування”, – йдеться в повідомленні ГСУ.

Як відомо, цього дня адвокат підозрюваної Юлії Кузьменко Владислав Добош прийшов до Міністерства внутрішніх справ, щоб ознайомитися з матеріалами кримінального провадження. На його підтримку під будівлею МВС зібралися близько 50 осіб. Напередодні Добош вимагав відкрити матеріали справи для ознайомлення.

Читайте також:
Справа Шеремета: слідство оголосило підозри, спираючись на слабкі докази, – ЗМІ

Як інформувала “Новинарня“, 12 грудня слідчі поліції повідомили, що підозрюють у підриві авто з Павлом Шереметом п’ятьох людей: дитячого лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, музиканта з гурту “Ріффмастер”, добровольця Андрія Антоненка, медсестру 25 опдбр Яну Дугарь, добровольців Владислава та Інну Грищенків.
Ці оголошення керівники МВС і Нацполіції зробили на брифінгу за участі президента Зеленського.

За версією правоохоронців, 20 липня 2016 року закладала вибухівку під авто Шеремета Кузьменко, допомагав їй Антоненко, а Дугарь здійснювала розвідку. Грищенко ж нібито виготовляв вибухівку.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом вбивства Шеремета була спроба “дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні”.

Сержант Сил спецоперацій ЗСУ Андрій Антоненко – киянин, 1971 р.н., відомий також як музикант, лідер гурту Riffmaster, автор неофіційного гімну ССО “Тихо прийшов…”

Лікар Юлія Кузьменко “Лиса” – 40 років, походженням із Бахмута на Донеччині. Вона відомий дитячий кардіохірург (ендоваскулярний хірург) та військовий волонтер. Працює в дитячій лікарні Охматдит, також працювала в Інституті Амосова.

Яна Дугарь – військова медсестра, військовослужбовець за контрактом у 25-й повітряно-десантній бригаді ДШВ ЗСУ.

13 грудня суддя Печерського районного суду міста Києва Сергій Вовк відправив Яну Дугарь під цілодобовий домашній арешт, а Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка – у СІЗО без права застави на два місяці.

Юлія Кузьменко заявила про порушення керівниками МВС і Нацполіції презумпції її невинуватості.

Читайте також:
Зеленський використовує “справу Шеремета” для дискредитації добровольчого руху, – РОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна