У неділю на Банковій стартує “попереджувальна” акція для Зеленського

 

У неділю, 8 грудня, о 19:00 під офісом президента Володимира Зеленського в Києві розпочнеться акція “Висадка на Банковій”, приурочена до початку саміту в “нормандському форматі”, який відбудеться 9 грудня.

Як попереджають організатори, акція триватиме протягом усієї ночі та весь день понеділка, 9 грудня.

“9 грудня пан Зеленський поїде до Парижа, де буде про щось домовлятися із Путіним. Про що – гадки не маємо. І ніхто не має. Виходячи із наших інсайдів і відкритої інформації складається враження, що українська сторона не має взагалі ніякого плану дій. Тому результати перемовин принципово непередбачувані”, – зауважується в повідомленні організаторів у фейсбуці.

Як зазначають ініціатори акції, є кілька варіантів проведення “нормандського саміту”: “Можуть ні про що не домовитись (і це далеко не найгірший варіант), а може бути й так, що Україна в особі пана Зеленського візьме на себе зобов’язання, наприклад, провести прямі перемовини із маріонетками з ОРДЛО — тим самим фактично визнавши “ДНР” та “ЛНР”. Або, як варіант, підпише контракт про газ з “Газпромом”, за яким Україна знову потрапить у залежність від РФ. Або розведе війська по всій лінії розмежування…”

“Ми впевнені, що пан Зеленський на перемовинах буде налаштований більш обережно, якщо знатиме, що вдома його чекатимуть… в усіх сенсах”, – підкреслюється в анонсі події.

“Якщо Україна в особі Зеленського не здасть позиції, не домовиться із ворогом і не капітулює – добре. Якщо навпаки – тим гірше для Зеленського і його оточення. Поснідаємо в пеклі”, – попереджають організатори, закликаючи взяти з собою на акцію поганий настрій — мовляв, “є підозра, що він знадобиться”.

Тим часом поліція, Нацгвардія та інші правоохоронні органи і спецслужби заявляють, що готові забезпечувати публічну безпеку та правопорядок під час масових заходів у Києві 8-9 грудня.

“Ми провели низку зустрічей із організаторами цих акцій. Наша позиція — усі вони не повинні переходити межу закону. У цілодобовому режимі вже розгорнуто роботу ситуаційного центру МВС. Ми будемо моніторити ситуацію й оперативно ухвалювати рішення”, – повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час координаційної наради у Головному управлінні Національної поліції Києва.

Читайте також:
У ВР окреслили “червоні лінії” для “нормандської зустрічі”. ЗАЯВА

Як повідомляла “Новинарня“, прийняття Києвом “формули Штайнмаєра” і розведення військ у Золотому й Петрівському було названо умовами Росії щодо проведення зустрічі у “нормандському форматі”.

Розведення військ у Золотому на Луганщині успішно завершилося 1 листопада. Наступні заходи з розмінування і розбирання фортифікаційних споруд тривають протягом 30 днів.

9 листопада за присутності СММ ОБСЄ почалося дзеркальне розведення сил і засобів на ділянці №3 в районі Богданівка-Вікторівка-Петрівське, воно закінчилося 11-го числа.

4 листопада міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що у вересні з боку Росії було лише дві вимоги для проведення саміту “нормандського формату”: визнання Києвом “формули Штайнмаєра” та розведення на трьох ділянках – у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському.
Водночас, за словами Пристайка, “російська сторона зараз почала говорити про документ, який сторони мають узгодити, щоб лідери з ним працювали. Цієї вимоги не було, хоча, загалом, якщо це документ, який буде за результатами зустрічі, – це можна підготувати, щоб дійсно лідери не сиділи і на чистому листі не починали писати результат”.

Раніше Пристайко заявляв, що “нормандська зустріч” відбудеться протягом листопада.

На швидшій зустрічі з Путіним у “нормандському форматі” наполягає президент України Володимир Зеленський.

18 листопада Пєсков підтвердив, що саміт в “нормандському форматі” за участі лідерів України, Росії, Франції і Німеччини заплановано на 9 грудня в Парижі.

Читайте також:
У Кремлі відбулася нарада напередодні “нормандського саміту”. Говорили про Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна