У Кремлі відбулася нарада напередодні “нормандського саміту”. Говорили про Україну

 

Президент Росії Володимир Путін провів оперативну нараду з постійними членами Ради безпеки РФ.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в коментарі російським ЗМІ розповів прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, передає “РБК-Україна”.

Як наголошується, вони обговорили ситуацію на Донбасі в контексті підготовки до “нормандської зустрічі”.

“Порушувалися різні міжнародні питання. Відбувся обмін думками щодо ситуації на південному сході України в контексті підготовки до запланованого на 9 грудня саміту в “нормандському форматі”, – зазначив він.

Прессекретар розповів, хто був на нараді.

“На зустрічі були присутні глава адміністрації президента Антон Вайн, спікер Держдуми В’ячеслав Володін, секретар Радбезу Микола Патрушев, міністр оборони Сергій Шойгу, глава ФСБ Олександр Бортніков, директор СЗР Сергій Наришкін. Відбулася розмова з поточних питань соціально-економічного розвитку країни”, – додав Пєсков.

Як повідомляла “Новинарня“, прийняття Києвом “формули Штайнмаєра” і розведення військ у Золотому й Петрівському було названо умовами Росії щодо проведення зустрічі у “нормандському форматі”.

Розведення військ у Золотому на Луганщині успішно завершилося 1 листопада. Наступні заходи з розмінування і розбирання фортифікаційних споруд тривають протягом 30 днів.

9 листопада за присутності СММ ОБСЄ почалося дзеркальне розведення сил і засобів на ділянці №3 в районі Богданівка-Вікторівка-Петрівське, воно закінчилося 11-го числа.

4 листопада міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що у вересні з боку Росії було лише дві вимоги для проведення саміту “нормандського формату”: визнання Києвом “формули Штайнмаєра” та розведення на трьох ділянках – у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському.
Водночас, за словами Пристайка, “російська сторона зараз почала говорити про документ, який сторони мають узгодити, щоб лідери з ним працювали. Цієї вимоги не було, хоча, загалом, якщо це документ, який буде за результатами зустрічі, – це можна підготувати, щоб дійсно лідери не сиділи і на чистому листі не починали писати результат”.

Раніше Пристайко заявляв, що “нормандська зустріч” відбудеться протягом листопада.

На швидшій зустрічі з Путіним у “нормандському форматі” наполягає президент України Володимир Зеленський.

18 листопада Пєсков підтвердив, що саміт в “нормандському форматі” за участі лідерів України, Росії, Франції і Німеччини заплановано на 9 грудня в Парижі.

Читайте також:
До “нормандської зустрічі” розведення військ на інших ділянках не буде, – Завітневич

Зеленський погодився на зустріч тет-а-тет із Путіним у Казахстані, – Назарбаєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна