“Нормандська зустріч” відбудеться протягом листопада, – Пристайко

 

Попередню дату зустрічі у “нормандському форматі” вже визначено, однак наразі ще не всі сторони на неї погодилися.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив журналістам у вівторок, 29 жовтня, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко у кулуарах першого інвестиційного форуму “RE:think. Invest in Ukraine” у Маріуполі.

“Є попередня дата, яку я не хочу вам зараз говорити, бо не всі сторони на неї ще погодилися. Ми не хочемо її зірвати, це дуже тонкий сенситивний процес”, – цитує Пристайка “Укрінформ”.

У відповідь на запитання журналістів, чи можлива “нормандська зустріч” до кінця року, міністр висловив сподівання, що вона відбудеться до кінця наступного місяця.

Пристайко додав, що до саміту має відбутися розведення військ на трьох погоджених дідянках, зокрема, у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському.

Як інформувала “Новинарня“, речник Путіна Дмитро Пєсков заявляв, що про підготовку до саміту “Нормандської четвірки” можна буде говорити, якщо президенту України Володимиру Зеленському вдасться домогтися розведення сил.

У вівторок, 29 жовтня, міністр закордонних справ Пристайко повідомив, що розведення військ і сил у районі селища Золоте-4 в Луганській області починається з сьогоднішнього дня.

За його словами, до саміту “нормандської четвірки” має пройти розведення сил на раніше погоджених ділянках.
У штабі ООС цю інформацію не підтвердили. Начальник пресцентру штабу ООС Андрій Агєєв заявив, що ніяких рухів в напрямку розведення сторін біля Золотого наразі не відбувається.

Читайте також:
Як відбуватиметься розведення військ: пояснює Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна