Кремль відреагував на поїздку Зеленського в Золоте і шантажує “нормандським самітом”

 

У Кремлі стежили за поїздкою президента Володимира Зеленського на Донбас і тепер заявляють, що про підготовку до саміту “Нормандської четвірки” можна буде говорити, якщо українському лідеру вдасться домогтися розведення сил.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 28 жовтня, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає російський “Інтерфакс”.

“Ми стежили з великою увагою (за поїздкою Зеленського – “Н”). Деякі діалоги (між українським лідером і представниками добровольчих батальйонів – “Н”), які мали місце, висвітили на повний зріст проблеми, які є і показали першоджерело цих проблем… Ми сподіваємося, що в міру того, як президент України змусить такі підрозділи виконувати власні накази, можна буде говорити про підготовку до розведення, що є важливою складовою частиною підготовки до проведення саміту”, – сказав речник Путіна.

Як відомо, розведенню сил в районі Золотого на Луганщині перешкоджають обстріли, які ведуть окупаційні сили, контрольовані Кремлем. Російська сторона продовжує робити вигляд, що не впливає на дії своїх маріонеток.

Так, скажімо, від початку поточної доби до 12.30 понеділка, 28 жовтня, російсько-окупаційні війська здійснили три обстріли по позиціях ЗСУ під Золотим-4.

“На Луганському напрямку у нічний час противник з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї відкривав вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Травневого. Позиції наших військ біля населеного пункту Золоте-4 обстріляв з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї”, – сказав речник Міноборони Максим Праута.

Речник додав, що на Донецькому напрямку після 10-ї ранку окупанти 15 хвилин з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь по захисниках Невельського. ЗСУ – без втрат.

Як інформувала “Новинарня“,  26 жовтня президент Володимир Зеленський на “блокпосту” протестувальників у Золотому-4 (живуть там у приватному домоволодінні) неетично повівся в розмові з ветеранами, які протистоять імовірному відведенню українських військ на цій ділянці та мають із собою зареєстровану зброю.

“Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати!”, – сказав він ветерану полку “Азов” Денису Янтарю, який коректно запропонував обговорити вимоги акції “Ні капітуляції!”
Іншому учаснику бойових дій, який протестує проти розведення (Борису Ганзі), Зеленський порадив іти в армію й захищати Батьківщину.

Ветерани назвали поведінку Зеленського на блокпосту “хамською”.

Після цього штаб ОС заявив, що “надає належну правову оцінку” ветеранам у Золотому, які говорили із Зеленським зі зброєю.

Пресслужба ОП, коментуючи перемовини в Золотому, повідомила про позицію Зеленського: “Деякі розмови виявилися емоційними, але треба шукати порозуміння”.

Нагадаємо, напередодні першої планованої дати розведення військ (7 жовтня) в Золоте прибули ветерани АТО й праві активісти на чолі з Андрієм Білецьким, які заявили, що не допустять відведення військ.

Читайте також:
“Я ж не лох якийсь”: Зеленський нахамив ветеранам, які протистоять розведенню військ. ВІДЕО

“Служив і воював, на відміну від”: ветеран АТО із Золотого відповів Зеленському на пораду “йти в армію захищати Вітчизну”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна