Зеленський про візит у Золоте: деякі розмови виявилися емоційними, але треба шукати порозуміння

 

Президент Володимир Зеленський прокоментував різке спілкування з ветеранами АТО й добровольцями в селищі Золоте-4 на Луганщині, де “останній блокпост” протестує проти відведення військ.

Відповідну заяву ввечері в суботу, 26 жовтня, поширила пресслужба президента.

Зазначається, що Зеленський “зустрівся з групою озброєних осіб, які оселилися у приватному будинку на околиці Золотого”.

“Деякі розмови виявилися емоційними. Проте готовий і далі говорити та шукати порозуміння. Але самими лише розмовами війни не закінчити”, – заявив глава держави.

“Мені важливо було почути українців, які чекають миру. Це для мене головне. Ми маємо шукати шляхи та працювати для завершення війни. І не будь-якою ціною – наголошую на цьому”, – сказав Зеленський.

“Капітуляції не буде в жодному разі. Це я кажу як президент і верховний головнокомандувач. Впевнений, у нас все вийде і Україна знову буде єдиною”, – додав він.

В ОП зазначили, що в Золотому Зеленський зустрівся з місцевими мешканцями та військовослужбовцями на передовій. Він цікавився умовами побуту на лінії розмежування, соціальними потребами цивільних і військових, однією з тем обговорення було можливе розведення військ.

Як інформувала “Новинарня“, раніше 26 жовтня президент Володимир Зеленський на “блокпосту” протестувальників у Золотому-4 неетично повівся з ветеранами, які протистоять імовірному відведенню українських військ на цій ділянці.

“Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати!”, – сказав він ветерану полку “Азов” Денису Янтарю, який коректно запропонував обговорити вимоги акції “Ні капітуляції!”
Іншому учаснику бойових дій, який протестує проти розведення (Борису Ганзі), Зеленський порадив іти в армію й захищати Батьківщину.

Ветерани назвали поведінку Зеленського на блокпосту “хамською”.




Після цього штаб ОС заявив, що “надає належну правову оцінку” ветеранам у Золотому, які говорили із Зеленським зі зброєю.

Читайте також:
“Я ж не лох якийсь”: Зеленський нахамив ветеранам, які протистоять розведенню військ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна