Штаб ОС “надає належну правову оцінку” ветеранам у Золотому, які говорили із Зеленським зі зброєю

 

Силовики з Об’єднаних сил “надають належну правову оцінку” озброєним ветеранам АТО та добровольцям, які в суботу, 26 жовтня, опонували президентові Володимиру Зеленському на “блокпосту” в селищі Золоте-4 Луганської області, відстоюючи позицію про недоцільність відведення військ.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в повідомленні пресцентру штабу ОС увечері в суботу.

У штабі заявили, що вказані особи не мають права перебувати в зоні проведення операції Об’єднаних сил зі зброєю.

“У поширеному сьогодні в соціальних мережах відео президент України Володимир Зеленський, перебуваючи у населеному пункті Золоте Луганської області, поспілкувався з людьми у військовій формі. Ці люди перебували у приватному будинку і представилися добровольцями.
Однак вони не є представниками будь-яких силових відомств чи Збройних сил України, уповноважених перебувати та діяти у районі проведення операції Об’єднаних сил”, – сказано в повідомленні.

“Законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», більше знаним як Закон про операцію Об’єднаних Сил, чітко визначаються категорії, які можуть перебувати в районі ООС зі зброєю.
Люди, які спілкувалися з президентом, не належать до жодної з таких категорій, а відтак перебувають у Золотому зі зброєю нелегально, порушуючи вказаний Закон про ООС, чому надається належна правова оцінка”, – зазначили у штабі ОС.

Як інформувала “Новинарня“, раніше 26 жовтня президент Володимир Зеленський на блокпосту протестувальників у Золотому-4 заявив ветеранам, які запропонували обговорити вимоги акції “Ні капітуляції!”: “Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати!”

Читайте також:
“Я ж не лох якийсь”: Зеленський нахамив ветеранам, які протистоять розведенню військ. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна