Переговори Меркель із Путіним: Росія акцентує на умовах для нормандської зустрічі

 

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель провела телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, обговоривши зокрема підготовку до проведення саміту “нормандської четвірки” щодо ситуації в Україні.

Про це 19 жовтня інформує DW з посиланням на речника німецького уряду Штеффена Зайберта.

За словами прессекретаря, іншими питаннями, які під час розмови обговорили Меркель та Путін, були ситуація в Сирії та Лівії, а також продовження транзиту газу територією України.

У свою чергу в Кремлі заявили, що саміт “нормандської четвірки” має бути “ретельно підготовлений і увінчатися конкретними результатами”. Про це йдеться в повідомленні на сайті президента РФ.

“Домовлено, що відповідна робота продовжиться по лінії помічників лідерів і керівництва зовнішньополітичних відомств”, – зазначено в повідомленні.

Умовою зустрічі Росія знову називає відведення сил ЗСУ в районах Золотого і Петрівського.

“Під час обговорення ситуації з врегулюванням в Україні підтверджено важливість неухильного виконання положень мінського “Комплексу заходів” і домовленостей, досягнутих в ході зустрічей на вищому рівні в “нормандському форматі”. В першу чергу це відноситься до імплементації “формули Штайнмаєра” в українське законодавство, а також до розведення сил і засобів на узгоджених ділянках лінії зіткнення у населених пунктів Золоте і Петровське. Київ же під різними приводами відмовляється відводити звідти свої підрозділи і військову техніку”, – заявили в Кремлі.

Читайте також:
Меркель пообіцяла Зеленському домовлятися про дату нормандського саміту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна