Генерал Кривонос про свої звільнення: “Перетворили РНБО на посміховисько з клоунами”

Генерал-майор Сергій Кривонос, заступник секретаря РНБО, різко відреагував на указ президента про звільнення його з посад голови міжвідомчої робочої групи щодо зміцнення обороноздатності держави та голови міжвідомчої Комісії з політики військово-технічного співробітництва й експортного контролю.

“Мої особисті висновки будуть згодом, «новина» прилетіла мені у дорозі. Зрозуміло одне – що немає бажання певних посадовців реалізації програми з підвищення обороноздатності України «П’ять кроків», якраз коли ми вийшли вже на фініш. І взагалі – перетворили РНБО з Ради національної безпеки та оборони України на посміховисько з клоунами“, – написав Кривонос на своїй сторінці у фейсбуці.

Як стало відомо “Новинарні“, указ президента застав заступника секретаря Радбезу Кривоноса у відрядженні.

“Вечір перестає бути нудним. Секретар РНБО [Олексій Данилов], якого попередні п’ять років війни не було видно і чути ані на фронті, а ні в тилу, таки проштовхнув підписання указу”, – зазначив також генерал Кривонос.

“Продовжую працювати задля України! Як то кажуть, за одного битого двох небитих дають”, – додав він.




Нагадаємо, 12 березня рішенням президента Петра Порошенка один із засновників Сил спецоперацій полковник Сергій Кривонос був призначений заступником секретаря РНБОУ. Невдовзі він став також головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю (колишня посада Олега Гладковського) та висловив намір “покарати щурів, які розкрадали армію.
7 травня він очолив міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.

Перший заступник командувача Сил спецоперацій ЗСУ Сергій Кривонос був кандидатом у президенти від партії “Воїни АТО”.
31 грудня Кривонос пояснив своє рішення піти у президенти тим, що з 2014 року процес будівництва армії значно погіршився. Після зустрічі з Петром Порошенком 6 березня полковник Кривонос зняв свою кандидатуру з виборів.

У травні 2019 року він отримав звання генерал-майора.

Новий президент Володимир Зеленський залишив Кривоноса на посаді заступника секретаря Радбезу.

Як писала “Новинарня“, новий секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов заявляв, що не бачить Сергія Кривоноса своїм заступником.

29 листопада президент Володимир Зеленський своїм указом усунув Кривоноса з посад голови міжвідомчої робочої групи щодо зміцнення обороноздатності держави і голови міжвідомчої Комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю, увільнивши його від виконання обов’язків голів цих структур.

Читайте також:
Кривонос анонсував прозоріше державне оборонне замовлення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна