Сенцов і Балух уже поїхали з лікарні “Феофанія”, – ЗМІ

 

Звільнені з російського ув’язнення кримчани Володимир Балух та Олега Сенцов надвечір 7 вересня вже залишили урядову лікарню “Феофанія”, куди їх привезли на обстеження разом з іншими колишніми заручниками.

Про це повідомив “5-й канал“.

“Електрокардіограми, загальні клінічні аналізи та ультразвукові дослідження встигли провести колишнім заручникам Кремля в лікарні “Феофанія”. Туди доправили 11 звільнених бранців. Йдеться про цивільних осіб із загального списку в 35 людей”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, Володимир Балух пообіцяв поспілкуватися з журналістами пізніше. Без коментарів поїхав із “Феофанії” і Олег Сенцов без коментарів.

Лікарі Феофанії засвідчили, що стан колишніх заручників різний. Зараз вони проходять необхідні обстеження та аналізи. Родичі звільнених бранців перебувають поряд із ними.

За даними ЗМІ, частина звільнених моряків ВМСУ перебувають на обстеженні не в “Феофанії”, а в Головному військовому клінічному госпіталі.

Як інформувала “Новинарня“, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі “35 на 35”.
В Україну повернулися 24 військовополонені моряки, а також 11 цивільних осіб – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Євген Панов, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Володимир Балух, Артур Панов, Едем Бекіров.
На вимогу Кремля Київ у числі 35-ти віддав низку громадян України.

Нагадаємо, Сенцов і Балух в ув’язненні тривалий час голодували на знак протесту.

Читайте також:
Трамп про обмін ув’язненими з РФ: Можливо, перший величезний крок до миру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна