Дуда не підтримує бажання Трампа повернути Росію до G7

 

Дії Росії упродовж останніх десяти років, яка своїми агресивними діями порушує міжнародне право, не дозволяють перейти з нею до нормальних відносин.

Таку думку під час спільної пресконференції з віцепрезидентом США Майком Пенсом висловив президент Польщі Анджей Дуда, відповідаючи на запитання, чи він підтримує бажання президента США Дональда Трампа повернути Росію до G8, повідомляє “Укрінформ”.

“На жаль, Росія упродовж останніх років здійснює кроки, щодо яких ніхто, хто шанує міжнародне право, не можна пройти байдуже. Треба задати питання: чи треба перейти до нормального порядку денного з Росією, коли таке трапляється? Я вважаю, що такого не може бути”, – заявив Дуда.

Він нагадав, що Росія реалізує свої імперські амбіції через зміну кордонів із сусідами і військову агресію: у 2008 році так було у Грузії, у 2014 році – в Україні.

“Україна не контролює повністю своєї території, цього ніколи не повинно було трапитися в Європі”, – констатував Дуда.

Своєю чергою, Пенс наголосив, що Росія намагається створити поділи між Польщею і США, впливаючи на це своїми засобами нафти і газу.

“Ми маємо бути чутливими щодо намірів і дій Росії, перебуваючи по одній стороні. Попри цих провокацій Польща і США ніколи не будуть поділені”, – підкреслив Пенс.

Віцепрезидент США висловив вдячність Польщі за активну протидію “Північному потоку-2”.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні зустрічі G7-2019 президенти США й Франції, Дональд Трамп і Еммануель Макрон, зробили резонансні заяви щодо потреби повернути у “Велику сімку” Росію. 22 серпня Трамп повторив цей заклик.
Однак проти повернення Путіна виступили інші лідери об’єднання.

Так само президент США Дональд Трамп висловлювався за відновлення членства Росії у “Великій сімці” на саміті G7 в Канаді 2018 року. Тоді інші лідери G7 теж виступили проти повернення РФ.

У Біарріці 24 серпня президент Європейської ради Дональд Туск запропонував запросити Україну на наступний саміт “Великої сімки”.

Читайте також:
80 років Другої світової: Дуда нагадав про агресію РФ щодо України, Штайнмаєр вибачився, Путіна не запрошували

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна