Європейські країни G7 виступили проти заклику Трампа повернути “Велику вісімку” з Росією

 

Країни-учасниці “Великої сімки” виступили проти заклику президента США Дональда Трампа відновити Росію в цій структурі.

Про це повідомила канцелярія президента Франції Еммануеля Макрона, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Європейці висловлюють спільну позицію проти повернення Росії”, – повідомив журналістам у п’ятницю, 8 червня, високопоставлений помічник Макрона, зазначивши, що лідери залишають відкритою “можливість для встановлення діалогу” з Москвою.

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, глава уряду Великої Британії Тереза ​​Мей і новий прем’єр Італії Джузеппе Конте узгодили відповідну спільну позицію щодо Росії на полях саміту G7 в Канаді.

Як інформувала “Новинарня“, президент США Дональд Трамп напередодні саміту G7 у Квебеку 8-9 червня заявив про потребу повернення Росії до цього неформального клубу найвпливовіших держав світу.
З ним погодився прем’єр Італії Джузеппе Конте.

G7, або “Велика сімка” — міжнародний клуб урядів семи високорозвинених країн світу. До нього належать США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада.
Росію прийняли до групи 1998 року – так вона перетворилася на G8, але виключили зі складу країн-учасниць у березні 2014-го, після окупації РФ Криму.

Читайте також:
Україну вперше запросили на саміт глав МЗС G7. Говоритимуть при Крим і Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна