Україну вперше запросили на саміт глав МЗС G7. Говоритимуть при Крим і Донбас

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив про основні теми зустрічі міністрів закордонних справ країн “Великої сімки”, що відбувається в Канаді, причому вперше – за участі глави МЗС України.
Зокрема, обговорюватимуть солідарність з Україною в питаннях окупованих Росією Криму і Донбасу.

“А тепер до Торонто – на зустріч з нашими друзями – міністрами закордонних справ «Великої сімки». Головні теми – солідарність з Україною щодо окупованих Криму та Донбасу та підтримка наших реформ”, – написав Клімкін у “Твіттері”.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко підкреслив, що Україну вперше запросили на зустріч міністрів закордонних справ країн G7, яка розпочнеться в канадському Торонто 22 квітня.
Він зазначив, що міністр закордонних справ Павло Клімкін отримав запрошення на зустріч від своєї колеги, канадського міністра Христі Фріланд.

До складу “Великої сімки” (або “Група семи”) входять США, Японія, Німеччина, Канада, Італія, Франція та Велика Британія. У 2018 році у клубі головує Канада.
До літа 2014 року група існувала в форматі “Великої вісімки”, але Росія була виключена з клубу через агресію проти України.

Читайте також:
Посли країн G7 засудили проведення “виборів” президента РФ у Криму

Клімкін: “кремлівський список” приверне увагу G7
і наверне миротворців для Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна