Клімкін: “кремлівський список” приверне увагу G7 і наверне миротворців для Донбасу

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін впевнений, що країни “Великої сімки” під час наступної зустрічі обговорять “кремлівську доповідь” США.

Як передає УНІАН, про це Клімкін на прес-конференції 30 січня в Києві, спільній із главою МЗС Італії, діючим головою ОБСЄ Анджеліно Альфано.

“Цей список («кремлівська доповідь» США) означає, що Росія неодмінно отримає системну відповідь. Ключовим елементом у цьому є солідарність всього цивілізованого світу. Впевнений, що ці питання будуть обговорюватись під час наступної зустрічі «Великої сімки», де головують канадійці”, – заявив Клімкін.

Також глава МЗС України вважає, що “кремлівська доповідь” має змусити Російську Федерацію погодитись на розміщення реальної миротворчої місії на Донбасі.

За його словами, він підтримує постійний контакт зі спеціальним представником Держдепартаменту США у справах України Куртом Волкером, розмовляв з ним і до останньої його зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, і після неї.

“На жаль, під час зустрічі [Волкера з Сурковим у Дубаї] не було досягнуто жодного результату, але ми будемо послідовно тиснути з метою імплементації логіки дорожньої карти [виконання Мінських угод], і сподіваюся, що останні події, і в тому числі з американського боку, теж, скажімо так, в лапках, «допоможуть» зрозуміти, що її (Росії) пропозиції стосовно body guards для СММ [ОБСЄ] не мають жодного сенсу, а потрібна реальна миротворча місія”, – сказав Клімкін на прес-конференції.

“Потрібно дати СММ спокійно працювати і не заважати, і потрібно дати миротворцям, але саме реальним миротворцям, перебрати контроль за ситуацією на окупованих територіях”, – додав міністр.

Як повідомляла “Новинарня“, Міністерство фінансів США 29 січня представило так звану “кремлівську доповідь” – список 210 наближених до президента РФ Володимира Путіна осіб, урядовців і олігархів, проти яких можуть бути введені санкції.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна