МЗС Канади очолила українка Христя Фріланд

 

Христя Фріланд (Chrystia Freeland), українка за походженням, призначена на пост міністра закордонних справ Канади. Про це у вівторок, 10 січня, повідомляє CBC News. 

Колишня журналістка, Фріланд – представниця правлячої з 2016 року Ліберальної партії Канади. Вона досі обіймала посаду міністра міжнародної торгівлі Канади.
Новий портфель пані Христя отримала після рішення прем’єр-міністра Джастіна Трюдо переформатувати склад свого уряду.
В МЗС Канади Фріланд замінила Стефана Діона, який залишає політику, щоб зайняти дипломатичний пост (імовірно, він стане послом у ЄС і Немеччині).

Варто зазначити, що Христі Фріланд, яка виступає за розширення санкцій проти Росії, ще з 24 березня 2014 року заборонено в’їзд до РФ.

Христя Фріланд народилася у канадському місті Піс-Рівер у провінції Альберта. Її мати, Галина Хом’як-Фріланд, українка за походженням.

Журналістську кар’єру Фріланд починала в Україні як стрінгер видань Financial Times, The Washington Post та The Economist.
Пізніше вона працювала у Financial Times у Лондоні заступником редактора, редактором британських новин, далі – керівником московського бюро, кореспондентом у Східній Європі, редактором вікенд-видання та редактором сайту FT.com.
Фріланд була учасником та модератором багатьох форумів в Україні.
Вона виграла внутрішньопартійні праймеріз і восени 2015 року була обрана до парламенту Канади, після чого стала міністром міжнародної торгівлі.

Читайте також:
Україна підписала угоду про вільну торгівлю з Канадою

Глава уряду Канади і його міністри дотримали дрес-код Дня вишиванки

Канадського фермера Тараса Казну, який кликав бізонів українською,
поховали 6 січня, – посол України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна