Глава уряду Канади і його міністри дотримали дрес-код Дня вишиванки

 

Крім президента, прем’єра і голови Верховної Ради України, керівництво ще однієї країни світу відзначило День вишиванки святковим дрес-кодом. Це Канада.

19 травня вийшли на публіку у вишиванках зокрема прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо; міністр зайнятості, розвитку трудових ресурсів і праці Меріенн Міхичук; член Палати громад Канади, офіційний представник уряду в Палаті громад Кевін Ламурьо, парламентський заступник міністра у справах сім’ї, дітей та соціального розвитку Террі Дьюгід, інші політики й урядовці Канади.

Як з’ясувала “Новинарня”, згадані державні діячі сфотографувалися разом на сходах у парламенті Канади в Оттаві.

Відповідне фото з підписом “Члени парламенту та Джастін Трюдо вбрані в традиційні українські сорочки на честь Дня вишиванки” виклала в себе у “Твіттері” міністр українського походження Меріенн Міхичук, також присутня на світлині.

“Вдягнені в традиційні вишиванки у щорічний Vyshyvanka Day на вшанування української культури!” – підписав подібну фотографію в себе в мікроблозі Террі Дьюгід.

Vyshyvanka Day in Canadian Parliament - PM Justin Trudeau and MPs - Джастін Трюдо і члени парламенту Канади й міністри у вишиванках

У свою чергу прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо робив “селфі у вишиванці” з усіма охочими, чим зокрема скористалася українська журналістка Галина Каплан.

Джастін Трюдо у вишиванці з українською журналісткою Галиною Каплан

Джастін Трюдо у вишиванці з українською журналісткою Галиною Каплан

Нагадаємо, українці – дев’ята за чисельністю етнічна група в Канаді; їх у Країні Кленового Листя близько 1,2 мільйона осіб.
Двоє етнічних українців нещодавно стали членами ліберального уряду Джастіна Трюдо – Меріен Міхичук і Христя Фріланд.




Ідею акції “Всесвітній день вишиванки” у 2006 році запропонувала Леся Воронюк, студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету. Відтоді свято щороку набуває дедалі більшої популярності й масовості.

Цього року в День вишиванки у відповідному дрес-коді були всі учасники засідання Кабінету Міністрів України (крім міністра оборони), більшість парламентаріїв – на заклик фракції Блоку Порошенка.
У Києві та багатьох інших містах відбулися масові акції з цього приводу.

Читайте також:
Жінки України везуть сотні безплатних вишиванок дітям Донбасу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна