Трамп знову заявив про підтримку повернення Росії в G8

 

Президент США Дональд Трамп повторно заявив, що підтримує повернення Росії до складу G8 (“Великої вісімки”).

Про це повідомляє “Голос Америки”.

Трамп зазначив, що президент РФ Володимир Путін перехитрив президента США Барака Обаму, зокрема, під час анексії Криму.

“Чесно кажучи, через це Обама засмутився і виключив Путіна з того, що тоді було “Великою вісімкою”, а тепер — Велика сімка”, — заявив Трамп.

На його думку, Росію потрібно повернути до складу G8, щоби не витрачати багато часу, “говорячи про Росію під час цих зустрічей”.

“Я думаю, було би добре, коли би Росія була присутня, щои ми могли прямо з ними говорити, а не так як зараз — телефоном та іншим шляхом. Це голосування того, що зараз є “Великою сімкою”. Я думаю, що Росія має бути частиною цього, тому що ми домагаємося миру в світі, торгівлі та інших речей. Було би набагато легше, якщо б Росія була у складі, як це завжди було”, — сказав президент США.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно президенти США і Франції у телефонній розмові домовилися, що хочуть запросити Росію до участі у саміті країн “Великої сімки” в 2020 році.

Німецький уряд виступив проти ідеї повернення Росії до кола держав “Великої сімки”.

Згодом канцлерка Німеччини Ангела Меркель і прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон під час переговорів 21 серпня також виступили проти такої пропозиції.

Меркель заявила  про недостатність прогресу щодо України, а Джонсон сказав, що використання хімічної зброї на британській землі показало — справа ще не дійшла до повернення Росії.

Читайте також:
Голова німецького МЗС очікує “світла в кінці тунелю” у війні на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна