Комітет Сенату США схвалив проект санкцій проти “Північного потоку-2”

 

Комітет Сенату США з міжнародних справ схвалив законопроект, який має накласти санкції щодо компаній та осіб, які беруть участь у будівництві газопроводу “Північний потік-2”.

Про це в середу, 31 липня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на американського журналіста Джоша Рогіна.

“Законопроект про накладання санкцій на компанії з глибоководних газопроводів, що будують російський проект “Північний потік-2″, схвалені комітетом 20 голосами до 2”, – розповів він у своєму Twitter.

Законопроект “Про захист енергетичної безпеки Європи”, зареєстрований республіканським сенатором Тедом Крузом, відображає занепокоєння деяких законодавців щодо впливу Росії в Європі.

Документ має пройти як Сенат, так і Палату представників та бути підписаним президентом Дональдом Трампом, щоб стати законом.

Проти проекту газопроводу “Північний потік-2” виступають США, кілька країн Східної Європи, Скандинавії та Балтики. Вони побоюються, що газогін збільшить залежність Європейського Союзу від російського газу.

Планується, що обмежувальні заходи будуть спрямовані на судна, які прокладають газопровід, та компанії, які володіють цими суднами. Йдеться зокрема про дві компанії, які мають контракти на прокладку труб для “Північного потоку-2”: швейцарську Allseas й італійську Saipem.

Пропонується також посилювати тиск на “Газпром” і п’ять компаній-партнерів по “Північному потоку-2”: Uniper і Wintershall з Німеччини, британсько-нідерландську Shell, OMV з Австрії та Engie з Франції.

Під санкції відповідно до проекту закону підпадають всі судна, які ведуть прокладку труб для експорту російського газу на глибині 100 футів (близько 30 м). Крім цього, законопроект передбачає санкції проти компаній, які проводять страхування газопроводу.

Власникам компаній і техніки пропонують заборонити в’їзд в США і заморозити їхні активи.\

Як інформувала “Новинарня“, 16 липня “Північний потік” зупинили на ремонт.

Читайте також:
Путін буде торгуватися життями 24 затриманих моряків за “Північний потік”, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна