Трамп і Макрон домовилися запросити Росію на саміт G7 у 2020 році, – ЗМІ

 

Президенти США і Франції у телефонній розмові у вівторок домовилися, що вони хочуть запросити Росію до участі у саміті країн “Великої сімки” в 2020 році.

Як повідомляє “Новинарня“, про це пише CNN з посиланням на високопоставлене джерело в адміністрації президента США, передає “Європейська правда”.

У вівторок президент США заявив, що він би підтримав повернення Росії до групи країн з найбільш розвиненою економікою, якби була висловлена така пропозиція.

Пізніше у вівторок високопоставлений представник адміністрації заявив журналістам, що Трамп і Макрон у вівторок домовились у телефонній розмові, що вони хочуть запросити Росію на саміт G7 наступного року. Очікується, що можливість відновлення формату G8 лідери обговорять цими вихідними на зустрічі G7.

Телефонна розмова була запланована для загального обговорення зустрічі G7 у Франції, яка почнеться в суботу. За словами джерела, саме Макрон запропонував запросити Росію на зустріч в наступному році, і Трамп погодився. США прийматимуть саміт G7 в 2020 році.

Росію вигнали з групи держав через анексію українського Криму в 2014 році.

Як інформувала “Новинарня“, президент Франції після візиту Путіна у Париж Макрон назвав Росію “європейською країною”.

Читайте також:
Макрон зустрівся з Путіним. Анонсує “реальну можливість” миру в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна