“Від Лісабона до Владивостока”: Макрон назвав Росію “європейською країною”

 

Президент Франції Еммануель Макрон у своєму Facebook виклав пост російською мовою, в якому назвав Росію “європейською” країною.

Як повідомляє “Новинарня“, про це французький президент написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

“Росія – дуже глибоко європейська країна. Ми віримо в Європу, що простягається від Лісабона до Владивостока. Є прогрес щодо багатьох політичних та економічних питань, адже ми прикладаємо зусилля для розвитку франко-російських відносин“, – зазначив він.

“Я переконаний, що під час цього багатостороннього переходу ми повинні розвивати архітектуру безпеки та довіри між Європейським Союзом та Росією”, – написав президент.

Глава РФ у свою чергу зазначив, що в ідею “Європи від Лісабона до Владивостока” вірив ще французький генерал і президент Шарль де Голль.

Путін сказав: “Те, що сьогодні може видаватися неймовірним, завтра може виявитися неминучим”.

Зазначимо, що Макрон фактично повторив свої слова, зроблені напередодні на пресконференції з Путіним у Франції.

Як інформувала “Новинарня“, вчора, 19 серпня, Макрон висловив сподівання, що під час переговорів з президентом Росії вдасться досягти домовленості про проведення саміту в нормандському форматі для врегулювання ситуації на Донбасі. Разом з тим, Париж, за словами Макрона, схвалює повернення Росії до Ради Європи.

Читайте також:
Макрон пообіцяв Зеленському посприяти його зустрічі з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна