Трамп виступив за повернення Росії у формат G8

 

Президент США Дональд Трамп виступив за відновлення формату “Великої вісімки” – G8 – із Росією у складі.

Як повідомляє Reuters 8 червня, напередодні поїздки на саміт країн G7 у Канаді Трамп заявив, що виступає за повернення Росії до групи великих індустріалізованих держав – G7.

Глава Білого дому заявив, що Росія мала б бути залучена до переговорів у форматі “Великої вісімки” вже на саміті у Квебеку 8-9 червня.

“Вони викинули Росію. Вони повинні дозволити Росії повернутись. Нам потрібна Росія за переговорним столом”, — заявив Дональд Трамп.

Зазначається, що Трамп має залишити зустріч G7 вранці в суботу, щоб підготуватися до саміту з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, який заплановано на вівторок у Сінгапурі.

G7, або “Велика сімка” — міжнародний клуб урядів семи високорозвинених країн світу. До нього належать США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада.
Росію прийняли до групи 1998 року – так вона перетворилася на G8, але виключили зі складу країн-учасниць після окупації РФ Криму.

Читайте також:
Україну вперше запросили на саміт глав МЗС G7. Говоритимуть при Крим і Донбас

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна