Туск запропонував запросити Україну на саміт G7

 

Президент Європейської ради Дональд Туск запропонував запросити Україну на наступний саміт “Великої сімки”.
Про це повідомив у Twitter журналіст ВВС Рос Аткінс.

За його словами, Туск засуджує “логіку” президента США Дональда Трампа в прагненні повернути Росію в групу “Великої сімки”. Президент Європейської ради заявив, що “краще запросити Україну в наступному році”.

Виступаючи на прес-конференції перед початком саміту в Біарріці 24 серпня, Туск заявив, що “причини, за якими запрошення РФ було відкликано в 2014 році, все ще актуальні”.

Як інформувала “Новинарня“, саміт лідерів держав “Великої сімки” відкривається 24 серпня у французькому місті Біарріц.

Напередодні зустрічі G7-2019 у Біарріці президенти США й Франції, Дональд Трамп і Еммануель Макрон, зробили резонансні заяви щодо потреби повернути у “Велику сімку” Росію. 22 серпня Трамп повторив цей заклик.
Однак проти повернення Путіна виступили інші лідери об’єднання.

Так само президент США Дональд Трамп висловлювався за відновлення членства Росії у “Великій сімці” на саміті G7 в Канаді 2018 року. Тоді інші лідери G7 теж виступили проти повернення РФ.

Читайте також:
“Після деокупації Криму й Донбасу”: Зеленський підтримав повернення Росії в G8

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна