Бойовики прицільно обстріляли Водяне: загинув морпіх Сергій Савінов

 

Внаслідок обстрілів бойовиками Водяного загинув молодший сержант 36 обмп імені контрадмірала Михайла Білинського Сергій Савінов. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 30 серпня, інформує пресслужба підрозділу.

“Сьогодні, близько 09:00, поблизу населеного пункту Водяне, від ворожого обстрілу в бік позицій наших захисників, отримав несумісне з життям поранення наш побратим — молодший сержант Савінов Сергій Васильович”, — йдеться у повідомленні пресслужби бригади.

Зазначається, що Сергій був єдиним сином у матері. Родом із села Мар’ївка Баштанського району, Миколаївської області.

У денному зведенні штабу ООС йдеться, що спочатку окупанти порушили режим тиші після 01:00 ночі, застосувавши стрілецьку зброю. Далі, близько 09:00 зафіксовано веденню ворожого снайперського вогню.

Як інформувала “Новинарня“, минулої доби бойовики 17 разів обстріляли позиції українського війська на Донеччині та Луганщині.

За даними “Новинарні“, Сергій Савінов – десята бойова втрата ОС з початку “хлібного перемир’я” і восьма – в серпні.

21 липня від підриву на мінах біля Щастя загинули Семер Румигін і Микита Скітченко із 25 опдбр.

6 серпня внаслідок обстрілу біля Павлополя загинули четверо військовослужбовців 36-ї окремої бригади морської піхоти – старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра та матрос Василь Курдов.

10 серпня на Світлодарській дузі внаслідок підриву на фугасі поліг молодший лейтенант Нацгвардії Роман Романенко “Біч” (полк “Азов”). Бойовики віддали його тіло лише на третій день.

14 серпня внаслідок обстрілу позицій ЗСУ на Луганщині поблизу хутора Вільний загинув 38-річний боєць 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ ім. Чорних запорожців, командир відділення Василь Євстигнєєв.

25 серпня під Горлівкою внаслідок обстрілів з боку російських окупаційних військ  загинув командир взводу окремого штурмового батальйону “Айдар” ЗСУ Тихон Курбатов, позивний “Тихий”.

Як інформувала “Новинарня“, на виконання рішення, ухваленого в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях було оголошено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння. Перемир’я запроваджено на необмежений термін.

За перші 10 днів перемир’я (до 30 липня включно) штаб ООС заявляв загалом лише про дев’ять обстрілів з боку бойовиків, а 31 липня – одразу 11 за добу.
За оцінками волонтерів InformNapalm, збільшення кількості обстрілів на фронті – не загострення, а відображення повсякденної дійсності, адже перед цим в ОС занижували дані щодо ворожої активності під час перемир’я.

Водночас начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак наполягає на дієвості угоди про перемир’я.

Читайте також: 
У штабі ООС розповіли деталі спецоперації “Азову” під Горлівкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна