“Візуалізували колони”: ветерани провели репетицію “народного параду” в Києві

 

Перша репетиція “народного параду” до Дня Незалежності – Маршу захисників України – відбулася в Києві у неділю, 18 серпня.

Як повідомляє “5-й канал”, свої дії відпрацювали близько 100 осіб – стюарди, які відповідатимуть за рух учасників ходи наступного тижня.

Очікується, що майєе 10-тисячну колону сформують із 20 коробок військових, ветеранів, волонтерів.

Як повідомив у “Фейсбуці” представник оргкомітету Маршу, заступник голови Київської міської спілки ветеранів АТО Антон Колумбет, на репетиції відпрацювали проблемні моменти, візуалізували колони та розмітили інтервали.

Як інформувала “Новинарня“, 9 липня, президент Зеленський офіційно заявив, що військового параду на День Незалежності не буде. За його словами, в цьому році гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.

У відповідь на це ветерани АТО заявили про альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.
Було створено оргкомітет “народного” параду, який відбудеться в Києві 24 серпня та об’єднає ветеранські середовища, незалежно від політичних поглядів.
Станом на 13 серпня для участі в цьому марші зареєструвалися понад 9 тисяч осіб.

15 липня президент Зеленський підписав указ про відзначення Дня Незалежності – без військового параду.

Згодом, уже після оприлюднення планів “народного” параду, в офісі президента повідомили, що на День Незалежності “замість традиційного параду в радянських традиціях з недешевою демонстрацією військової техніки на центральній вулиці столиці відбудеться “Хода гідності”за участю представників різних родів військ ЗСУ, медиків, вчителів, спортсменів тощо, а також самого президента Зеленського.

15 серпня на злітно-посадковій смузі АНТК “Антонов” відбулася перша репетиція маршу, який планує офіс президента Зеленського. На репетицію залучили військових із різних підрозділів, Нацгвардію, ДСНС, поліцію та оркестри. Режисерами заходу стали кліпмейкер Алан Бадоєв та постановниця танців Олена Коляденко.

Як стало відомо ЗМІ, офіс президента скликає на офіційний парад 24 сеорпня бюджетників з областей “по рознарядці”.

Через планування офіційних заходів на Майдані організатори “Маршу захисників” перенесли “народний парад” на одну годину вперед.

За часів президента Порошенка військовий парад на Хрещатику проводився щороку.

Читайте також:
Дзвін пам’яті Небесної сотні, святкова хода і діти: у Зеленського оприлюднили офіційну програму Дня Незалежності

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна