Зеленський скасував військовий парад на День Незалежності. Дасть грошима

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що в цьому році військовий парад з нагоди Дня незалежності України не відбудеться.

Про це глава держави заявив у відеозверненні у вівторок, 9 липня.

За словами Зеленського, в цьому році гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.

“Хочу поділитися нашою новою ідеєю. Зазвичай 24 серпня, на День незалежності України, у нас проходить військовий парад. І мені здається, що в цьому році замість параду краще виділити ці гроші нашим героям, нашим військовим”, – заявив президент.

За його словами, 300 млн гривень буде виділено на премії військовослужбовцям.

“Ми прийняли рішення виділити 300 млн гривень усім нашим військовим. Це солдати строкової служби, це курсанти, сержанти, офіцери і обов’язково військові, які виконують завдання в зоні проведення операції Об’єднаних сил”, – сказав Зеленський.

За словами глави держави, святкування Дня незалежності не скасовується, але буде новий формат.

Варто зазначити, що 300 млн грн на 250 тис осіб штатного складу ЗСУ (не рахуючи Нацгвардію й інших силовиків) – це приблизно 1200 грн на одну людину.

Як інформувала “Новинарня“, у 2018 році США на трибуні параду представляв радник президента Трампа з нацбезпеки Джон Болтон, у 2017-му – міністр оборони Джеймс Меттіс.

Новацією 2018 року стала жіноча жіноча “коробка” на параді, вітання “Слава Україні!” й нові зразки ракетно-артилерійської техніки для ЗСУ.

У 2017 році по Хрещатику й Майдану Незалежності маршем пройшли близько 4,5 тисяч військовослужбовців – підрозділи різних видів та родів військ ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Нацполіції, зведена колона ветеранів АТО.

У 2016 році вулицею Хрещатик та майданом Незалежності прокрокували 4 тисячі воїнів збройних сил, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Нацполіції і стратегічного резерву Збройних сил, вони вперше були вбрані у форму нового зразка.

Читайте також:
Усе про парад-2018: нова зброя, атрибутика, месиджі. ФОТО, ВІДЕО

Усе про парад-2017: нові герої, берети, союзники, назви частин, промова Порошенка і “Хода нескорених”. ФОТО, ВІДЕО

Наш парад 2016 – це сигнал ворогу: “Товарищ москаль, на Україну шуток не скаль!” – Порошенко. ФОТО, ПОВНЕ ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна