“Де гідність, Зе?” На офіційний парад 24 серпня ОП зганяє бюджетників з областей. ДОКУМЕНТ

 

Офіс президента України розіслав в обласні державні адміністрації лист із проханням прислати до Києва делегації з представників медичної й освітньої галузі та громадськості на святкування Дня Незалежності 24 серпня та участь у т. зв. “Ході гідності”.

Про це повідомляє телеканал Еспресо.TV, публікуючи копію відповідного листа від 14 серпня за підписом першого заступника керівника ОПУ Сергія Трофімова.

Як випливає з документа, поїздку делегацій до столиці, а також перебування їх у Києві протягом щонайменше двох днів (з моменту генеральної репетиції), буде оплачено з обласних бюджетів.

“З метою належного відзначення у 2019 році 28-річниці Дня незалежності України просимо:
– сформувати делегацію з одного з представників медичної, освітньої галузей та представників громадськості (волонтерів, меценатів, благодійників);
– забезпечити присутність делегацій 22-23 серпня 2019 року на генеральній репетиції;
забезпечити в установленому порядку фінансування видатків на організацію та участь представників областей та міста Києва у заході“, – зазначається в листі.

Редакція Еспресо.TV надіслала до офісу президента інформаційний запит з вимогою пояснити, яким законом регламентуються ці витрати на відрядження для “масовки” з бюджетників на державному святі.

Додамо, що в “добровільно-примусовому” залученні бюджетників до державних заходів та святкувань звинувачували й адміністрацію президента Порошенка.

Як інформувала “Новинарня“, 9 липня, президент Зеленський офіційно заявив, що військового параду на День Незалежності не буде. За його словами, в цьому році гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.

У відповідь на це ветерани АТО заявили про альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.
Було створено оргкомітет “народного” параду, який відбудеться в Києві 24 серпня та об’єднає ветеранські середовища, незалежно від політичних поглядів.

15 липня президент Зеленський підписав указ про відзначення Дня Незалежності – без військового параду.

Згодом, уже після оприлюднення планів “народного” параду, в офісі президента повідомили, що на День Незалежності “замість традиційного параду в радянських традиціях з недешевою демонстрацією військової техніки на центральній вулиці столиці відбудеться “Хода гідності” за участю представників різних родів військ ЗСУ, медиків, вчителів, спортсменів тощо, а також самого президента Зеленського.

15 серпня на злітно-посадковій смузі АНТК “Антонов” відбулася перша репетиція маршу, який планує офіс президента Зеленського. На репетицію залучили військових із різних підрозділів, Нацгвардію, ДСНС тощо. Режисерами заходу стали кліпмейкер Алан Бадоєв та постановниця танців Олена Коляденко.

За часів президента Порошенка військовий парад на Хрещатику проводився щороку.

Читайте також:
Дзвін пам’яті Небесної сотні, святкова хода і діти: у Зеленського оприлюднили офіційну програму Дня Незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.