Дзвін пам’яті Небесної сотні, святкова хода і діти: у Зеленського оприлюднили офіційну програму Дня Незалежності

 

Головний акцент офіційного святкування Дня Незалежності України, який цього року відбудеться в новому форматі, буде зроблено на дітях.

Про це повідомили в офісі президента України, оприлюднивши план заходів святкування 28-ї річниці Незалежності.

Головний акцент урочистостей – діти як майбутнє країни“, – зазначається в повідомленні.

Згідно з планом, ранок 24 серпня “розпочнеться з ушанування пам’яті героїв, які віддали життя, захищаючи свободу та незалежність країни”.

Під час церемонії, яка стартує о 9:30 біля пам’ятного Хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні, буде проголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. “На знак того, що Україна та українці пам’ятають своїх героїв, пролунають сто ударів дзвона, які підхоплять інші міста держави. Вони символізуватимуть сто ударів серця кожного з полеглих Героїв Небесної Сотні”, – відзначають в ОПУ.

Зазначається, що участь у пам’ятному заході візьмуть президент Володимир Зеленський з родиною, а також рідні та близькі полеглих захисників незалежності України, ветерани АТО і діти: “Вони покладуть квіти на місці загибелі Героїв Небесної Сотні та пов’яжуть синьо-жовті стрічки навколо”.

“Під звук дзвонів на майдані Незалежності буде піднято Національний прапор. Військовий хор виконає Гімн України а капела. У рамках святкування на головній площі країни також відбудеться музично-хореографічний флешмоб: прозвучать знакові українські пісні у сучасному аранжуванні, які виконають оркестри та відомі музиканти”, – інформують в офісі глави держави.

О 9:50 розпочнеться “нагородження українців, які досягли успіхів у різних сферах”.

“Завершаться урочистості святковою ходою. Після цього об 11:00 розпочнеться Марш захисників України за участі ветеранів“, – повідомили в президентському офісі.

Як писала “Новинарня“, Марш захисників України, який також називають альтернативним парадом, відбудеться за ініціативи ветеранів та волонтерів. Станом на 7 серпня до участі в цьому заході зголосилися понад 7 тисяч ветеранів з усієї України.

Рух Маршу розпочнеться від парку імені Т. Шевченка о 9:00. Близько 10:50 учасники Маршу захисників України вишикуються на майдані Незалежності, після цього відбудеться колективне виконання гімну України та фотосесія.

Читайте також:
Об’єднаний “Марш захисників”: яким буде альтернативний парад на Хрещатику
в День Незалежності

Як інформувала “Новинарня“, 9 липня президент Зеленський офіційно заявив, що військового параду на День Незалежності не буде. За його словами, в цьому році гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.

У відповідь на це ветерани АТО заявили про альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.
Так, десантник Олександр Погребиський  запропонував командувачу Десантно-штурмових військ, герою України, генерал-лейтенанту Михайлу Забродському очолити зведену колону ветеранів та учасників параду попередніх років.
10 липня Михайло Забродський відповів згодою.

15 липня президент Зеленський підписав указ про відзначення Дня Незалежності – без військового параду.

Згодом в офісі президента повідомили, що на День Незалежності “замість традиційного параду в радянських традиціях з недешевою демонстрацією військової техніки на центральній вулиці столиці відбудеться “Хода гідності” за участю представників різних родів військ ЗСУ, медиків, вчителів, спортсменів тощо, а також самого президента Зеленського.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна