“Замість радянського параду”. На День Незалежності влада проведе “Ходу гідності” з військовими і Зеленським

 

Замість параду на День Незалежності України, 24 серпня, пройде Хода гідності.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 30 липня, на брифінгу розповів глава офісу президента Андрій Богдан.

“Цього року Україна святкуватиме День Незалежності в новому форматі, що було оприлюднено президентом. Замість традиційного параду в радянських традиціях з недешевою демонстрацією військової техніки, на центральній вулиці столиці відбудеться Хода гідності. Цей захід у європейському стилі покликаний започаткувати нову традицію всіх, ким пишається Україна”, – повідомив Богдан.

Планується, що Хрещатиком пройдуть представники різних родів військ ЗСУ, ветерани АТО зможуть приєднатися, за словами глави ОП, до представників своїх бригад.

Разом з військовими у заході візьмуть участь медики, вчителі, спортсмени, дипломати та волонтери. У ході візьме участь президент та керівництво держави, Зеленський звернеться до українського народу.

“Дійство буде сучасним в ідеологічному та технічному аспектах. У центрі столиці відбудеться грандіозний концерт, організацією якого займається один з найвідоміших українських режисерів”, – анонсував спікер брифінгу.

Як інформувала “Новинарня“, 9 липня, президент Зеленський офіційно заявив, що військового параду на День Незалежності не буде. За його словами, в цьому році гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.

У відповідь на це ветерани АТО заявили про альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.

Так, десантник Олександр Погребиський  запропонував командувачу Десантно-штурмових військ, герою України, генерал-лейтенанту Михайлу Забродському очолити зведену колону ветеранів та учасників параду попередніх років.

10 липня командувач Десантно-штурмовими військами ЗСУ генерал-лейтенант Михайло Забродський відповів на пропозиції ветеранів АТО та представників громадськості очолити зведену колону військових на параді на День Незалежності України.

15 липня президент Зеленський підписав указ про відзначення Дня Незалежності – без військового параду.

Читайте також:
“Летючий солдат”: на військовому параді у Франції показали унікальний Flyboard Air. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна