“Летючий солдат”: на військовому параді у Франції показали унікальний Flyboard Air. ВІДЕО

 

Французький винахідник Френкі Запата на військовому параді на честь Дня взяття Бастилії в неділю, 14 липня, в Парижі показав свій винахід Flyboard Air. 40-річний чоловік пролетів над колоною військовослужбовців на Єлисейських Полях.

Як повідомляє AFP, з посиланням на самого винахідника – професійного гонщика на гідроциклах, чемпіона з водних лиж, його розробка здатна розвивати швидкість до 190 кілометрів за годину та працювати протягом 10 хвилин.

Запата тримав у руках гвинтівку, аби показати, що його винахід можна використати для військових цілей.

У 2012 році Френкі Запата вперше представив Flyboard – летючу платформу для однієї людини, що працює на водоймах завдяки надходженню через шланг води до реактивного сопла. Flyboard Air – нова розробка, що діє суто в повітрі.

За успішним польотом Запати спостерігали та аплодували президент Франції Еманнуель Макрон, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, інші високі гості урочистостей.

14 липня у Франції відзначають національне свято — День взяття Бастилії. До цієї дати центрі в Парижа влаштували військовий парад, у якому взяли участь понад 4 тисячі військових.

Читайте також:
Франція створить космічні війська, – Макрон

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна