Франція створить космічні війська, – Макрон

 

Франція створить національне командування космічними військами.

Про це оголосив президент країни Еммануель Макрон напередодні Дня взяття Бастилії, який відзначають великим військовим парадом на Єлисейських полях в Парижі, повідомляє Deutsche Welle.

Передбачається, що командування космічними військами стане частиною військово-повітряних сил Франції.

За словами Макрона, велике космічне командування буде створено у вересні, щобb забезпечити розвиток і зміцнення космічного потенціалу країни.

Він назвав створення космічних військ “справжнім питанням національної безпеки”, зазначивши, що вони сприятимуть кращому захисту супутників. Згідно з планом військових витрат на 2019-2025 роки, Франція направить на оборону в космосі 3,6 мільярда євро.

Нагадаємо, раніше у лютому президент США Дональд Трамп підписав указ про створення космічних військ. Планується, що вони стануть шостим самостійним формуванням в оборонній системі США поряд із наземними військами, військово-морським флотом, морськими піхотинцями, авіацією та береговою охороною.

При цьому космічні війська мають перебувати під наглядом військової авіації, аналогічно до того, як морські піхотинці підпорядковуються флоту. Чисельність космічних військ США становитиме від 15 до 20 тисяч осіб, заявив у квітні Патрік Шанахан, який на той момент виконував обов’язки міністра оборони США.

Читайте також:
Німеччина, Франція та Іспанія запускають найбільший в Європі оборонний проект

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна