Німеччина, Франція та Іспанія запускають найбільший в Європі оборонний проект

 

У понеділок, 17 червня, Німеччина, Франція та Іспанія підписали запуск найбільшого в Європі проекту по обороні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У рамках Паризького авіасалону в Ле-Бурже було підписано угоду щодо виробництва системи ведення боїв в повітрі нового покоління. У церемонії підписання брали участь міністри оборони трьох країн, а також президент Франції Еммануель Макрон.

Також представники країн підписали угоду про проведення аналізу реалізації проекту, в рамках якого передбачається провести оцінку технічного рішення і можливу вартість нової системи. Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн заявила, що цим сторони здійснили “великий крок уперед” для здійснення нового оборонного проекту.

Система ведення повітряних боїв майбутнього повинна бути запущена до 2040 року.

У систему входять не тільки окремі бойові літаки, але й ціла система загонів супроводжуючих безпілотників, а також флагманські і патрульні літаки, наземні станції і супутники.

Вартість проекту оцінюють в суму до 50 мільярдів євро.

Читайте також:
Країни ЄС створили коаліцію європейських збройних сил

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна