Після зустрічі в ОП “народний” парад ветеранів перенесли на годину після офіційного

 

Ініційований громадськістю військовий парад на День Незалежності, 24 серпня 2019 року, в Києві перенесли на годину пізніше. Відтак, він відбудеться об 11:00 замість анонсованої 10:00.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 16 серпня, інформує пресслужба параду.

“З метою запобігання емоційним маніпуляціям, які продовжують ширитись мережею, наголошуємо – Марш буде суттєво розноситись в часі з державними заходами. Час початку Маршу переноситься на 11:00. Збір залишається на 10:00 – нас чекає доволі довгий процес вітань, шикування, побудови колон та інше”, – йдеться у повідомленні.

Організатори зазначають, що це робиться не тільки з метою запобігання маніпуляціям, а і з суто технічних причин – щоб “учасники державних заходів мали змогу приєднатись до Маршу після їх завершення”, а їх організатори – звільнити Хрещатик від обмежувальних конструкцій для проходження Маршу.

Як відомо, до участі в ініційованому громадськістю військовому параді на День Незалежності зголосилися вже понад 7 тисяч ветеранів та значна кількість цивільних осіб.

Як інформувала “Новинарня“, 9 липня, президент Зеленський офіційно заявив, що військового параду на День Незалежності не буде. За його словами, в цьому році гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.

У відповідь на це ветерани АТО заявили про альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.
Так, десантник Олександр Погребиський  запропонував командувачу Десантно-штурмових військ, герою України, генерал-лейтенанту Михайлу Забродському очолити зведену колону ветеранів та учасників параду попередніх років.
10 липня Михайло Забродський відповів згодою.

15 липня президент Зеленський підписав указ про відзначення Дня Незалежності – без військового параду.

Згодом в офісі президента повідомили, що на День Незалежності “замість традиційного параду в радянських традиціях з недешевою демонстрацією військової техніки на центральній вулиці столиці відбудеться “Хода гідності” за участю представників різних родів військ ЗСУ, медиків, вчителів, спортсменів тощо, а також самого президента Зеленського.

15 серпня на злітно-посадковій смузі АНТК “Антонов” відбулася репетиція маршу, яким офіс президента Зеленського запланував відзначити День Незалежності замість військового параду. Режисером заходу став кліпмейкер Алан Бадоєв.

Читайте також:
Парад коштує небагато, премії учасникам у попередні роки й так платили, а честі – тепер не буде, – Бірюков

На сайті президента з’явилася петиція з вимогою провести військовий парад

За часів президента Порошенка військовий парад на Хрещатику проводився щороку.

Як інформувала “Новинарня“, у 2018 році США на трибуні параду представляв радник президента Трампа з нацбезпеки Джон Болтон, у 2017-му – міністр оборони Джеймс Меттіс.

Новацією параду 2018 року стала жіноча жіноча “коробка”, вітання “Слава Україні!” й нові зразки ракетно-артилерійської техніки для ЗСУ. Ветерани війни з Росією в одній колоній мали берети різного кольору – відповідно до приналежності до своїх родів військ.

У 2017 році по Хрещатику й Майдану Незалежності маршем пройшли близько 4,5 тисяч військовослужбовців – підрозділи різних видів та родів військ ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Нацполіції, зведена колона ветеранів АТО.

У 2016 році вулицею Хрещатик та Майданом крокували 4 тисячі воїнів, вони вперше були вбрані у форму нового зразка.

Читайте також:
Усе про парад-2018: нова зброя, атрибутика, месиджі. ФОТО, ВІДЕО

Усе про парад-2017: нові герої, берети, союзники, назви частин, промова Порошенка і “Хода нескорених”. ФОТО, ВІДЕО

Наш парад 2016 – це сигнал ворогу: “Товарищ москаль, на Україну шуток не скаль!” – Порошенко. ФОТО, ПОВНЕ ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна