Власник NewsOne Козак анонсував “телеміст” на російському ТБ

 

Власник українського телеканалу NewsOne та член політради партії “Опозиційна платформа — За життя” Тарас Козак анонсував проведення “телемосту” з Російською Федерацією на російському телебаченні.

Про це повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на росЗМІ.

У середу, 10 липня, Козак під час зустрічі з прем’єром Росії Дмитром Медведєвим у Москві заявив, що “телеміст” відбудеться на російському телебаченні у п’ятницю, 12 липня. Він додав, що українці зможуть побачити ефір “телемосту” за допомогою супутникового телебачення.

“Дякую вашим (російським, — “Н” ) журналістам, які цю тему не залишають, тому що частка російського телебачення в Україні теж є, є супутникові тарілки, і люди дивляться… тому що хотіли поговорити без політики”, — зазначив Козак.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура вже викликала на допит генпродюсера NewsOne Василя Голованова по справі замаху на державну зраду шляхом проведення “телемосту” з Російською Федерацією. Голованов мав з’явитися до Генпрокуратури впродовж 10 липня.

Як інформувала “Новинарня“, на 18:00 12 липня було призначено телеміст “Надо поговорить” між каналами NewsOne, який контролює кум Путіна Віктор Медведчук, і фінансованим Кремлем каналом країни-агресора “Россия 24”, де працює пропагандист Дмитро Кисельов.

Заяву з цього приводу видав президент Володимир Зеленський, який назвав телеміст провокацією двох політичних таборів в Україні.

Секретар РНБО Олександр Данилюк також назвав телеміст провокацією.

Служба безпеки України заявила про необхідність скликати позачергове засідання Ради національної безпеки та оборони України та запровадити санкції проти юридичних осіб, що здійснюють мовлення під логотипами телеканалів NewsOne та “112 Україна”.

Генеральна прокуратура зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради через пропозицію українського телеканалу NewsOne влаштувати телеміст “Надо поговорить” з російським пропагандистським каналом “Россия 24”.

Згодом телеканал NewsOne заявив про скасування телемоста “Надо поговорить” з каналом “Россия 24”.

Читайте також:
Нацрада не може забрати у NewsOne ліцензію за розпалювання ворожнечі, – Костинський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна