Нацрада не може забрати у NewsOne ліцензію за розпалювання ворожнечі, – Костинський

 

Законодавство не дозволяє відкликати будь-яку ліцензію телеканалів через пропаганду органів держави-агресора, через розпалювання ворожнечі або фейкові новини.

Про це заявив член Нацради Сергій Костинський, передає “5 канал”.

Необхідно внести зміни до законодавства, аби Нацрада могла призупиняти дію ліцензію за зазначеними фактами.

“Сьогодні законодавство не дозволяє відкликати будь-яку ліцензію телеканалів через пропаганду органів держави-агресора, через розпалювання ворожнечі, через fake-news. Через це ми плануємо звертатися до парламенту вносити ці зміни в законодавство, щоб Нацрада могла оперативно та жорстко реагувати не попередженнями, не штрафами, а саме призупиненням дії ліцензії за цими фактами”, – розповів Костинський.

Він повідомив, що у вівторок, 9 липня, відбудеться засідання Нацради, де на порядку денному тільки одне питання, яке пов’язане з заявами про телеміст між NewsOne та російським пропагандистським каналом “Россия 24”.

Засідання буде відкритим, тому правоохоронці також можуть бути на ньому присутніми.

Як інформувала “Новинарня“, на 18:00 12 липня було призначено телеміст “Надо поговорить” між каналами NewsOne, який контролює кум Путіна Віктор Медведчук, і фінансованим Кремлем каналом країни-агресора “Россия 24”, де працює пропагандист Дмитро Кисельов.

Заяву з цього приводу видав президент Володимир Зеленський, який назвав телеміст провокацією двох політичних таборів в Україні.

Секретар РНБО Олександр Данилюк також назвав телеміст провокацією.

Служба безпеки України заявила про необхідність скликати позачергове засідання Ради національної безпеки та оборони України та запровадити санкції проти юридичних осіб, що здійснюють мовлення під логотипами телеканалів NewsOne та “112 Україна”.

Генеральна прокуратура зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради через пропозицію українського телеканалу NewsOne влаштувати телеміст “Надо поговорить” з російським пропагандистським каналом “Россия 24”.

Згодом телеканал NewsOne заявив про скасування телемоста “Надо поговорить” з каналом “Россия 24”.

Читайте також:
Нацрада не може прийняти рішення щодо NewsOne через відсутність кворуму, – медіаюрист

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна