Під тиском громадськості: NewsOne скасував телеміст з країною-агресором

 

Телеканал NewsOne, контрольований Віктором Медведчуком, заявив про скасування телемоста “Надо поговорить” з каналом “Россия 24”.

Як передає “Новинарня“, така заява з’явилася в понеділок, 8 липня, на сайті NewsOne, після обурення громадськості й українських політиків.
На вечір цього дня було заплановано акцію протесту під офісом телеканалу в Києві.

Скасування ефіру на NewsOne пояснили погрозами на їхню адресу.

“У хід пішли заяви про акції протесту біля каналу, а з учорашнього вечора – і прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких”, – сказано в заяві.

“Ми вважаємо, що людське життя є головною і абсолютною цінністю, і тому питання припинення війни, встановлення миру і повернення українських полонених додому повинні бути головним питанням для обговорення всіма українськими ЗМІ. Хіба винні журналісти, які проголошують такий порядок, жити в страху за свої сім’ї?” – заявили на NewsOne.

“Тому телеканал NEWSONE повідомляє про те, що в зв’язку з інформаційною кампанією проти своїх журналістів, загрозою нападу на канал і використанням його імені в передвиборчій кампанії ряду українських партій, ми змушені припинити підготовку телемарафону “Треба поговорити”. Ми хочемо, щоб в Україні настав мир, але є сили, що представляють партію війни, яким це вкрай невигідно”, – ідеться в заяві проросійського мовника.

Як інформувала “Новинарня“, на 18:00 12 липня було призначено телеміст “Надо поговорить” між каналами NewsOne, який контролює кум Путіна Віктор Медведчук, і фінансованим Кремлем каналом країни-агресора “Россия 24”, де працює пропагандист Дмитро Кисельов.

На 20:00 була запланована акція протесту “Надо поговорить, NewsOne”, під офісом каналу.

Заяву з цього приводу видав президент Володимир Зеленський, який назвав телеміст провокацією двох політичних таборів в Україні.

Читайте також:
NewsOne влаштовує телеміст із забороненим каналом РФ. У відповідь – протест в Києві

Секретар РНБО Данилюк вважає анонсований телеміст із Росією провокацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна