“Надо поговорить”: ГПУ відкрила провадження щодо телемосту

 

Генеральна прокуратура зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради через пропозицію українського телеканалу NewsOne влаштувати телеміст “Надо поговорить” з російським пропагандистським каналом “Россия 24”.

Про це у Facebook у понеділок, 8 липня, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

“В зв‘язку з намірами провести спільний телеміст з російським підсанкційним каналом ГПУ зареєструвала сьогодні провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України”, – написав він.

За його словами, усі “причетні, від власника каналу до ведучого, що оприлюднив анонс, викликані на допит”.

“Готується подання до суду про арешт активів (телеканалу – ред.)”, – додав генпрокурор.

Офіційно власником NewsOne є Тарас Козак, близький до кума російського президента Віктора Медведчука. До холдингу Козака входять телеканали “112 Україна”, NewsOne, ZIK.

Телеведучим так званого телемарафону з українського боку мав бути ведучий та генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов, а з боку РФ ведучим мав бути Андрій Малахов.

Відзначимо, що анонсував проведення телемосту ведучий програми “Вести недели” на російському каналі “Россия 24” Дмитро Кісельов.

Як інформувала “Новинарня“, на 18:00 12 липня було призначено телеміст “Надо поговорить” між каналами NewsOne, який контролює кум Путіна Віктор Медведчук, і фінансованим Кремлем каналом країни-агресора “Россия 24”, де працює пропагандист Дмитро Кисельов.

На 20:00 була запланована акція протесту “Надо поговорить, NewsOne”, під офісом каналу.

Заяву з цього приводу видав президент Володимир Зеленський, який назвав телеміст провокацією двох політичних таборів в Україні.

Читайте також:
Під тиском громадськості: NewsOne скасував телеміст з країною-агресором

СБУ наполягає на запровадженні санкцій проти телеканалів NewsOne та “112 Україна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна