Нацрада не може прийняти рішення щодо NewsOne через відсутність кворуму, – медіаюрист

уточнено

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України через відсутність кворуму зараз неспроможна ухвалювати рішення щодо санкцій проти каналу NewsOne, який влаштовує телеміст із російським пропагандистським каналом “Россия 24”.

Як передає “Новинарня“, про це заявив медіаюрист Олександр Бурмагін, представник “Платформи прав людини”.

“Друзі, які закликають Нацраду з питань телебачення і радіомовлення у зв’язку з телемостом. Не витрачайте дарма зусиль в цьому напрямку. У трьох членів [Національної ради] від парламенту на минулому тижні закінчився строк повноважень. Кворум – шість із восьми, зараз їх п’ять“, – написав Бурмагін у “Фейсбуці”.

Він також зазначив, що легітимність ще одного члена Нацради від президента, який був поспіхом введений попереднім президентом Порошенком, “під великим питанням. Тобто, реальних зараз – чотири. Половина від складу”.

“Найсумніше, що процедура обрання нових [членів Нацради] від Верховної Ради України – щонайменше 38 днів. Робите це буде нова каденція вже. От і рахуйте…” – додав медіаюрист.

Водночас Бурмагін підкреслив, що у разі трансляції каналом NewsOne пропагандистського каналу “Россия 24” “відбудеться купа порушень”, адже цей канал перебуває в Україні під санкціями.
“Думаю, що це чиста провокація”, – оцінив він анонсований телеміст. “Хіба, не шкода телеканалу, ну і грошей за штрафи. Ну і питання ліцензії на горизонті”, – зазначив Бурмагін.

ДОПОВНЕННЯ. Твердження медіаюриста про відсутність кворуму в Нацраді заперечили її діючі члени, зацитувавши ухвалену 2006 року додаткову норму закону: “Припинення  повноважень члена Національної ради відбувається відповідно до постанови Верховної Ради України”.
Оскільки рішення ВР з цього приводу ще не було, ті члени Нацради, чия каденція закінчилася, наразі залишаються повноважними.

Як інформувала “Новинарня“, телеміст “Надо поговорить” між каналами NewsOne, який контролює кум Путіна Віктор Медведчук, і фінансованим Кремлем каналом “Россия 24”, де працює пропагандист Дмитро Кисельов, призначено на 12 липня.

Читайте також:
NewsOne влаштовує телеміст із забороненим каналом РФ. У відповідь – протест в Києві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна