У Москві Медведчук, Бойко і Рабинович “відновили” діалог з “Єдиною Росією”

 

Прем’єрміністр Росії Дмитро Медведєв у середу, 10 липня, зустрівся в Москві з керівництвом української “Опозиційної платформи – За життя”, зокрема, кумом російського президента Віктором Медведчуком і його однопартійцями, назвавши це “відновленням діалогу”.

Про це повідомляє “РИА Новости”.

Зустріч політиків  відбулася в офісі “Єдиної Росії”, політсили президента РФ Володимира Путіна.

Участь в ній взяли співголови української партії Вадим Рабинович і Юрій Бойко.

Також до Москви приїхав член політради “Опозиційної платформи – За життя” Тарас Козак, офіційний власник телеканалів, які пов’язують з Медведчуком.

Як інформує ТАСС, під час зустрічі Медведєв сказав, що в Росії “поки не отримали якихось виразних сигналів про те, який курс буде проводити” президент України Володимир Зеленський.

“Звичайно, ми чекаємо результатів виборів до Верховної Ради, сподіваємося, що вона більшою мірою буде відображати сподівання мільйонів громадян Україна”, – цитує видання главу російського уряду.

Медведєв додав, що підтримує намір партії Медведчука “відновити міжпартійний діалог”.

“Немає чого приховувати, практично політичний діалог між російськими партіями і українськими партіями згорнули. Ми вважаємо, що це неправильно і всіляко підтримуємо намір” Опозиційної платформи – За життя “цей діалог відновити”, – сказав прем’єр Росії.

Крім того, як пише “Інтерфакс”, Бойко на зустрічі заявив про нібито можливість до початку серпня підписати контракт з “Газпромом” на пряму поставку газу в Україну.

“Ми вже готові на початок серпня до підписання прямого контакту між споживачами України і “Газпромом”, який дасть істотне зниження вартості газу для нашої економіки”, – сказав Бойко.

Як інформувала “Новинарня“, 22 березня 2019 року Бойко та Медведчук вже їздили на “газові переговори”. 

Юрій Бойко під час розмови закликав повернути експорт українських товарів у РФ та “постачання газу в державу”. Медведчук розказував тоді Медведєву про “тарифний геноцид” в Україні та пропонує “шукати шляхи співпраці із Російською Федерацією”.

За підсумками того візиту Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо Державіаслужби і Державної прикордонної служби через політ до Москви.

У Службі безпеки України пообіцяли, що в найкоротші терміни нададуть юридичну оцінку візиту Юрія Бойка та Віктора Медведчука в Москву та їхніх заяв під час розмови із прем’єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим.

Також на початку червня Бойко та Медведчук зустрічалися з головою російської компанії “Газпром” Олексієм Міллером у Санкт-Петербурзі.

Читайте також:
“Цю підлість я йому не пробачив”. В’язень Сіону Вершубський – про те, як його підставив адвокат від КДБ Медведчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна