Бойко та Медведчук знову поїхали “на переговори” в Росію

 

Лідери партії “Опозиційна платформа – За життя” Юрій Бойко та Віктор Медведчук зустрілися з головою російської компанії “Газпром” Олексієм Міллером у російському місті Санкт-Петербурзі.

Про це в п’ятницю, 7 червня, інформує “Радіо Свобода”.

Під час брифінгу за результатами зустрічі Бойко заявив про необхідність якнайшвидше домовитися з “Газпромом” про гарантії транзиту російського газу через Україну з 2020 року.

Водночас Міллер назвав “найголовнішим питанням” укладення прямого контракту на постачання газу до України. Він стверджує, що російська сторона готова надати Києву 25% знижки на газ.

Як інформувала “Новинарня“, 22 березня 2019 року Бойко та Медведчук вже їздили на “газові переговори”. 

Юрій Бойко в ході розмови закликав повернути експорт українських товарів у РФ та “постачання газу в державу”. Медведчук розказував тоді Медведєву про “тарифний геноцид” в Україні та пропонує “шукати шляхи співпраці із Російською Федерацією”.

За підсумками того візиту Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо Державіаслужби і Державної прикордонної служби через політ до Москви.

У Службі безпеки України пообіцяли, що в найкоротші терміни нададуть юридичну оцінку візиту Юрія Бойка та Віктора Медведчука в Москву та їхніх заяв під час розмови із прем’єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим.

Читайте також: 
“Опоблок” об’єднався з чотирма партіями та йде на вибори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна