ЦВК зареєструвала першого кандидата в президенти

 

Центральна виборча комісія у п’ятницю, 4 січня, на засіданні зареєструвала першого кандидата в президенти на вибори 2019 року — колишнього міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка.

Про це повідомила прес-служба ЦВК.

Розглянувши зазначені документи, Комісія встановила їх відповідність вимогам Закону України “Про вибори Президента України” та зареєструвала кандидата.

Під час засідання комісії Шевченку видали посвідчення кандидата на пост президента.

Також ЦВК видала вже першу відмову у реєстрації — Володимиру Ратушу. Комісія звернула увагу на помилки та неточності, виявлені в поданих Ратушем документах.

“Відтак Комісія відмовила Ратушу Володимиру Борисовичу в реєстрації кандидатом на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року”, – йдеться у повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, кампанія з виборів президента України стартувала 31 грудня. Першим документи на реєстрацію подав екс-міністр екології Ігор Шевченко.

3 січня партія “Об’єднання “Самопоміч” висунула в президенти мера Львова Андрія Садового, а “Справедливість” – Валентина Наливайченка.

Того ж дня і лідер Соціал-демократичної партії, народний депутат-мажоритарник із фракції “Блок Петра Порошенка” Сергій Каплін подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом.

До слова, група осіб, яка називає себе “Комуністична партія України”, висунула кандидатом на посаду президента України “першого секретаря ЦК партії”, екс-нардепа Петра Симоненка.

Також документи для реєстрації кандидатом на посаду президента до ЦВК як самовисуванець подав Віталій Скоцик, лідер “Аграрної партії України”.

Читайте також:
До другого туру президентських виборів виходять Порошенко і Тимошенко, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна